NAJLUĐA UTAKMICA U POVIJESTI? Ovaj okršaj završio 149:0, a evo i kako!

FOTO:

Na današnji dan prije 20 godina na Madagaskaru je odigrana najbizarnija utakmica u povijesti. Momčad AS Ademe je s nestvarnih 149:0 pobijedila ekipu SO l’Emyrne. (Index.hr)

Ta utakmica je ušla u Guinnessovu knjigu rekorda kao nogometni susret s najvećom razlikom ikad. Ova utakmica je nadmašila prethodni najveći rezultat, kada je Arbroath pobijedio Bon Accord 36:0 u škotskom kupu 1885.

SO l’Emyrne (SOE) namjerno je izgubio utakmicu protiv svojih vječitih rivala AS Adema, u znak prosvjeda zbog niza sudačkih odluka koje su išle njima na štetu tijekom doigravanja u prvenstvu Madagaskara. U play-offu za prvaka nastupale su četiri momčadi, a kolo prije kraja aktualni prvak SOE je odigrao 2:2 protiv ekipe DSA Antananarive. Sporan je bio penal u zadnjim trenucima kojim je SOE ostao bez pobjede, a samim tim i bez izgleda da u zadnjem kolu protiv Ademe može doći do obrane naslova.

Budući da je prvenstvo već odlučeno, SOE je odlučio namjerno izgubiti i od susreta napraviti lakrdiju. SOE je namjerno zabijao autogolove, dok su protivnički igrači i gledatelji zbunjeni promatrali cirkus na terenu. Još tijekom utakmice ogorčeni navijači su napustili stadion i tražili su povrat novca za kupljene ulaznice.

Nakon utakmice, Madagaskarski nogometni savez suspendirao je trenera SOE-a Zaku Ratsarazaku na tri godine zabrane rada u nogometu, a kaznu su dobila i četiri igrača SOE-a: kapetan Manitranirin Andrianiain, vratar Dominique Rakotonandrasan, Mamiso Razafindrakoto (koji je bio kapetan nogometne reprezentacije Madagaskara) i Nicolas Rakotoarimanan.

Oni su bili suspendirani do kraja sezone i bilo im je zabranjeno doći na stadion u navedenom periodu. Svi ostali su dobili oštro upozorenje. Sudac nije kažnjen, jer se smatralo da je situacija izvan njegove kontrole, dok je ministarstvo sporta Madagaskara raspustilo Madagaskarski nogometni savez, koji je kasnije ponovo pokrenut.

SKANDALOZNI TRANSPARENT: POGLEDAJTE ŠTO JE DANAS TORCIDA OBJAVILA NA SJEVERNOJ TRIBINI

Komentari

komentara

« Povratak