Najomraženiji lik Superlige: “Uspjet ćemo jer dajemo Fortnite i Call of Duty…”

FOTO:

Ekspresan raspad Superlige, niti 48 sati nakon bombastične objave njenih 12 osnivača da pokreću natjecanje koje će “spasiti nogomet”, uhvatio je nespremnog njegovog glavnog ideologa i operativca.

Andrea Agnelli, predsjednik Juventusa i prvi potpredsjednik Superlige, dao je intervju za La Repubblicu u kojem govori: “Superliga je pakt potpisan krvlju nas 12 osnivača i taj projekt ima 100-postotnu šansu za uspjeh.”

Naravno, brzi i suprotni razvoj događaja i odustajanje polovice osnivača Superlige, zbog kojih ova izjava samo dan nakon što je data zvuči apsurdno, demantirali su ga. Barem za neko vrijeme.

Agnelli je Superligu, elitističko i praktično zatvoreno natjecanje 20 najbogatijih europskih klubova, osmislio takvim da Ligi prvaka vrati mlađe gledatelje koje to natjecanje, ali i nogomet općenito, sve manje zanima.

“Današnjim klincima koncentracija i pažnja traju jako kratko i teško je očekivati da sjede pred televizorom i gledaju utakmicu 90 minuta. Zato razmišljamo da uvedemo pretplatu na posljednjih 15 minuta utakmica jer je to otprilike vrijeme koje djeca mogu koncentrirano pratiti nogomet. Gledate li golf, interesantno vam je samo posljednjih šest rupa finalnog dana. Nećete radi toga gledati cijeli vikend.”

Otišao je i korak dalje u zavođenju mladih konzumenata: “Superliga simulira što mladi rade na digitalnim platformama u natjecanjima u Call of Dutyju i Fortniteu.”

Međutim, Agnellijev Fortnite je naišao na žestoku osudu globalne nogometne javnosti, navijača klubova koji je pokreću, javnosti općenito, šefova vlada, Uefe i Fife. Agnelli je pri tome vjerojatno najomraženiji lik mrske Superlige jer do prije samo par dana bio je član IO-a Uefe i predsjednik Europskog udruženja klubova (ECA), tijela koje usko surađuje s Uefom.  (index.hr)

Komentari

komentara

« Povratak