NAJSTARIJI TALIJANSKI KLUB IMA NOVOG VLASNIKA: Amerikanci preuzeli još jedan kluba iz Serie A!

FOTO:

Talijanski mediji pišu da je nogometni klub Genou kupio američki investicijski fond 777 Partnes i to za 150 milijuna eura. Predsjednik Enrico Preziosi je postigao dogovor s Amerikancima, iako se službena potvrda još uvijek očekuje.

Već imaju udio u vlasništvu Seville

Investicijska tvrtka 777 Partners osnovana je 2015.godine, a do sada već posjeduju manjinski udio španjolskog prvoligaša Seville.

S druge pak strane, talijanski poduzetnik Preziosi bio je predsjednik Coma. Godine 2003. godine je kupio Genou nakon što je Como ispao u Serie C1. Ovaj je osebujni predsjednik više puta bio kažnjavan čak i suspendiran. Prije svega, bio je umiješan u skandal s lažnim računovodstvom 2000-ih, u kojem su klubovi pomoću raznih malverzacija prolazili financijske testove.Tad je bio suspendiran na četiri mjeseca i kažnjen s 15.000 eura.

Međutim, tu nije kraj njegovim prijestupima. Naime, 2009. godine zabranjen mu je rad u nogometu na četiri mjeseca, a kažnjen je i sa 100.000 eura zbog financijskih prekršaja. Također, 2008. zabranjeno mu je raditi dva mjeseca zbog prodaje Domenica Criscita u Juventus. U studenom 2008. je na 10 dana suspendiran jer je ušao na teren u posljednjoj utakmici sezone.

 

Komentari

komentara

« Povratak