NAJVEĆE POJAČANJE HAJDUKA – JOAN CARRILLO: Trener koji je doslovno preporodio igru Hajduka

FOTO:

Ne da guštam, doslovno sam svršavao na igru danas Hajduka, da mi oprostite na izrazu. Znam da je nama jednostavno u krvi da nekog ili dižemo u nebo ili beštimamo dok se sami igrači ne zacrvene u licu. Danas je dan za dizanje spomenika, a to je igraču, zviri, najjačeg Drva(neki su ga tako nazivali, mislim da su sad u zečjoj rupi) na svitu. Znam, prešao sam na svoj dalmatinski dijalekt, ali stvarno sam očaran Hajdukovom devetkom. Div koji se doslovno telepatski sporazumijeva s Ercegom čini jedan od najboljih napadačkih parova Hajduka u zadnjih 20-ak godina. Za sve to i radost naših navijača, zaslužna su dva čovjeka – sportski direktor Mario Branco koji ih je doveo te zvijezdu ovog teksta – trenera Carrilla koji ih je uskladio.

“VAMOS CARBRONES!”

Uzvik je to koji se ustalio u momčadi Hajduka upravo zbog simpatičnog katalonca Joana Carrilla. Nakon smjene Marijana Pušnika je doveden da napravi od dovedenih igrača momčad i napravi ISKORAK – riječ koja je toliko puta korištena ove sezone. I znate što? Hajduk ima iskorak. Doveden je trener koji je uskladio igrače koje je imao. Jedan Futacs se smatrao nepokretnim, a čovjek sa svojim 196 cm sprinta i zabija kao lud. Nižić koji se kritizirao je postao pravi kapetan i jedan od boljih stopera Hajduka u zadnjih 5 godina, prestigao je razinu Milovića. Hamza i Vlašić su igrači koji su se preporodili, pogotovo ovaj drugi koji je stalno bio kritiziran jer ne daje golove. Tudor se iskazuje kao dobar potencijal na beku, Savvas se čak dosta dignuo u zadnjih dva mjeseca, a Erceg je postao omiljeni igrač većine navijača. Nesumnjivo najbolji igrač Hajduka u zadnjih 10 godina, bez skromnosti.

Gode ova pusta hvalisanja?

Naravno, uvijek treba ostati ponizan i reći realno stanje. Iako je danas odigrao i više nego solidno, Memolla ne može biti prvi lijevi bek Hajduka i to je svima jasno. Jefferson kao dobar destruktivac dobiva duele, ali se sporo kreće kao tenk i ulogu kreiranja skoro uvijek prepušta Hamzi. Izostankom Vlašića ili Ercega, a i sada smo primjetili Savvasa i Tudora, Hajduk dolazi u težu situaciju zbog manjka kadra na određenim pozicijama.

Navijači Hajduka napokon dočekuju novu sezonu za velikom dozom optimizma, uz ostanak kostura momčadi i trenera Carrilla na duže vrijeme, Hajduk se itekako može potući za skupine EL i ono još važnije – naslov prvaka!

Komentari

komentara

« Povratak