Nakon 60 utakmica za Hrvatsku – odlučio se nastupati za drugu reprezentaciju!

FOTO:

Hrvatski nogometaš je ispunio sve preduvjete te je dobio dozvolu FIFA-e da promijeni reprezentaciju.

Nastupao za sve mlađe selekcije

Igrač koji je nekad slovio kao velika nada hrvatskog nogometa, Filip Ozobić uskoro bi trebao zaigrati za reprezentaciju Azerbajdžana. Vijest je to koju je potvrdio tamošnji nogometni savez, navodeći kako je Filip ispunio sve preduvjete te je dobio dozvolu od FIFA-e.

Inače, Ozobić je od 15. godine nastupao za sve mlađe selekcije hrvatske reprezentacije. Na U-19 Euru 2010. godine, na kojem je Hrvatska dogurala do polufinala, bio je uvršten u najbolju jedanaestoricu turnira, i to kao jedini Hrvat. Ukupno je za Hrvatsku skupio čak 60 puta. Osim toga, Ozobić je dva puta nastupio i za seniorsku momčad. Bila su to dva susreta na China Cupu 2017. godine.

Ozobić u Azerbajdžanu igra od 2016. godine; prve dvije godine je proveo u Gabali, a zadnje tri sezone igra u Qarabagu. Ovime je ispunio rok od pet godina, koliko igrač mora igrati u nekoj zemlji da bi stekao pravo nastupa za njenu nacionalnu vrstu. Osim toga, danas 30-godišnji Ozobić nema niti jedan službeni nastup za hrvatske selekcije poslije 21. rođendana, što mu omogućava da igra za drugu reprezentaciju.

Osim spomenutih klubova, igrao je za Dinamo II, NK Zadar, moskovski Spartak, Hajduk, Slaven Belupo…

Komentari

komentara

« Povratak