NAKON ČAK OSAM GODINA: Niko Kovač opet postaje izbornik!?

FOTO:

Jedan od najpoznatijih hrvatskih trenera, Niko Kovač, mogao bi se uskoro vratiti na izborničku funkciju, i to vrlo zanimljivu.

Naime, kosovski ATV piše da je Niko Kovač (52) jedan od kandidata za preuzimanje reprezentacije Kosova. Tamošnji nogometni savez kontaktirao je hrvatskog trenera i poručio mu da ga će čekati u slučaju da odluči napustiti Wolfsburg. Bivši hrvatski izbornik Kovač njemačkog bundesligaša vodi od 1. srpnja 2022. Trenutno je Wolfsburg 11. i ima četiri pobjede, remi i šest poraza.

Trenutni izbornik Kosova je Slovenac Primož Gliha (56), koji je na klupi od 4. srpnja. Ugovor mu traje do kraja ovog mjeseca. Kosovo je u potrazi za novim izbornikom nakon što je reprezentacija u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo završila predzadnja. Kosovo je u deset utakmica ostvarilo dvije pobjede, pet remija i tri poraza.

Kovač je u karijeri vodio U-21 reprezentaciju Hrvatske, Eintracht Frankfurt, Bayern i Monaco, a bio je i izbornik Hrvatske, od listopada 2013. do rujna 2015. Hrvatsku je vodio na Svjetskom prvenstvu 2014. u Brazilu i natjecanje u skupini završio iza Brazila i Meksika, a ispred Kameruna.

Komentari

komentara

« Povratak