NAKON ISPADANJA SA SVJETSKOG PRVENSTVA: Evo prve izjave belgijskog izbornika Martineza!

FOTO:

Belgija je večeras s Hrvatskom odigrala solidnu utakmicu. Ipak remi, 0:0 nije bio dovoljan za prolazak u osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru.

Pala je i ostavka

Roberto Martinez, izbornik belgijske reprezentacije izašao je pred novinare, nakon remija protiv Hrvatske. Usprkos ispadanju, Martinez je zadovoljan današnjom utakmicom:

„Bilo je jasno da smo danas bili pravi. Prvu nismo igrali dobro i pobijedili smo, a u drugoj utakmici smo zasluženo izgubili jer nismo bili spremni. Danas smo bili spremni, stvorili smo dosta prilika i možemo otići uzdignute glave.“

Na pitanje novinara je li ovo kraj tzv. zlatne reprezentacije, Martinez je odgovorio:

„Kraj zlatne generacije? Ne, imamo Tielemansa, Onanu, Dokua… Zlatna generacija dovodi novu generaciju. Ispali smo s velikog turnira, ali mladi igrači moraju nastaviti s uspjesima. Pobijedili smo tri utakmice na prošlom SP-u i na prošlom Euru, ali to nije bilo dosta za otići do kraja. Sada je druga situacija. Možemo prihvatiti način na koji smo izgubili danas.”

Pitali su ga i želi li ostati izbornik, na što je uzvratio kako nije trenutak za odgovor na ovo pitanje. Ipak, samo nekoliko minuta kasnije na press konferenciji, Martinez je dao ostavku.

„Bila je ovo moja posljednja utakmica kao izbornika. Ne mogu dalje. Pozdravio sam se s igračima i stožerom. Svejedno sam namjeravao otići, bez obzira što da se dogodilo. u sam odluku donio neposredno prije Svjetskog prvenstva.”, rekao je Martinez prisutnim novinarima u suzama.

Komentari

komentara

« Povratak