Nakon odgode turskog Superkupa, predsjednik Saveza u nemilosti javnosti! Erdogan traži ostavku!

FOTO:

Jučer je odgođena utakmica Superkupa Turske. Razlog je činjenica da domaćin, Saudijska Arabija, nije dala dozvolu igračima Galatasaraya i Fenerbahčea da na teren izađu u majicama s likom Kemala Ataturka te zastavama i transparentima koji slave osnivanje Republike Turske.

Uključio se i Erdogan

Turski Superkup se trebao igrati u saudijskom Rijadu, no utakmica je odgođena. Saudijci su zabranili nogometašima da na 100. godišnjicu formiranja Republike Turske izađu u majicama s likom Mustafe Kemala Atatürka. Obje ekipe su odlučile da u tom slučaju ne žele igrati.

S druge strane, predsjednik Nogometnog saveza Turske Mehmet Büyükekşi je, zatražio od predsjednika Fenera i Galate da pošalju igrače na teren uprkos zabrani nošenja majica s likom osnivača Turske. Njegovo nastojanje da se odmakne od politike nije naišlo na odobravanje turske javnosti.

Büyükekşiju je nakon javnog linča kojem je bio izložen pozlilo, te je završio u bolnici. Pojedini turski mediji su javili i da se u sve uključio i predsjednik Turske Erdoğan koji je zatražio njegovu ostavku.

Komentari

komentara

« Povratak