Napoli ostaje bez Maurizija Sarrija: Talijan odlazi u Premier ligu?

FOTO:

Napolitanci bi uskoro mogli ostati bez svog velikog aduta, trenera Maurizzia Sarrija. Najvjerojatnija nova destinacija je Premier liga.

Talijan umjesto Talijana

Britanski mediji tvrde da bi Antonia Contea, na klupi Chelsea, uskoro mogao zamijeniti sunarodnjak, Maurizio Sarri.

Iako je Sarri ugovorom vezan za Napoli do lipnja 2020., vlasnik Chelsea, Roman Abramovič je navodno izrazio želju da se Talijan čim prije dovede u London. Osim trenera, u Chelseau se sprema i velika kupovina novih igrača jer je cilj za novu sezonu povratak na vrh Premiershipa, ali i značajniji europski rezultat.

Zanimljiv trenerski put Maurizia Sarrija

Za razliku od većine svojih kolega, koji su prije trenerske karijere i sami bili profesionalni nogometaši, Sarri je išao sasvim drugačijim putem. Iako rođeni Napolitanac, Sarri je kao dijete preselio u Toscanu gdje je igrao u amaterskim nogometnim klubovima. U odrasloj se dobi zaposlio u banci dok je u slobodno vrijeme trenirao djecu i amaterske klubove u ovoj regiji. Tek 1999. Sarri se profesionalno okreće trenerskom pozivu i napušta bankarski sektor. Nakon angažmana u brojnim manjim klubovima, Sarri 2015. dobiva poziciju glavnog trenera u Napoliju.

Komentari

komentara

« Povratak