Napustio kraljevski klub kako bi spasio karijeru pa postao jedan od najboljih na svijetu!

FOTO:

Kada velikan poput Real Madrida, po mnogima najveći nogometni klub na svijetu, potpiše nekog igrača onda to znači da od njega očekuje velike stvari. I to odmah!

Zanimljiva priča je u slučaju Arjen Robbena. Jedan je od onih igrača koji su jednostavno morali napustiti Real Madrid kad je stigao drugi dolazak karizmatičnog predsjednika Pereza koji je bio spreman uložiti velike novce u nove “Galacticose”. Robben se baš i nije uklapao.

Robben je u periodu 2004 – 2007 nastupio u samo 67 prvenstvenih utakmica za Chelsea, postigavši 15 golova. Potom je uslijedio transfer u Real Madrid za 24 milijuna eura, a u sezoni 2008/2009 bio je jedna od ključnih figura igre Kraljevskog kluba, ali nije uživao povjerenje trenera.

Robbena kao nogometaša frustriraju dvije stvari:
1. Kada sjedi na klupi;
2. Kada ga trener zamijeni.

Oba ova kriterija su Chelsea i Real previše puta prekršili, zasluženo ili ne – pa je nezadovoljni Robben tražio bijeg u novi klub. U sezoni 2009/2010 za 25 miliona eura preselio se u Bavarsku, na Allianz Arenu – a u kratkom vremenskom roku uspio je razviti sjajnu suradnju sa Frankom Riberyjem koji igra na istoj poziciji – samo sa lijeve strane. ‘Robbery’ kako su nazvali dvojac je jedna od točaka koja je spasila karijeru Arjena Robbena, koji je u Bayernu procvjetao u jednog od najboljih nogometaša svijeta.

Komentari

komentara

« Povratak