NASLOV ZA NAJEŽITI SE: Najpoznatiji svjetski sportski dnevnik se ovim riječima oprostio od Maradone!

FOTO:

Veliki Diego Armando Maradona je preminuo u 60. godini života. Čudesni Argentinac je imao nezaboravnu karijeru, svoje najbolje dane je imao u talijanskom Napoliju, gradu podno Vezuva gdje se navijači spontano okupljaju oko stadiona te pale lampione.

Najpoznatiji sportski list, francuski L’Equipe objavio je naslovnicu na kojoj je Diegova slika i veliki naslov: „Bog je mrtav“. To izdanje posvećeno Maradoni će izaći sutra diljem Europe, naslov je svakako za naježiti se jer je Argentinac bio nogometna veličina.

Novine Liberation je stavio naslov: „Nebeski Maradona“, I’Humanite se oprostio riječima: „Zbogom prijatelju.“ Diego je rodom iz Buenos Airesa, odlično se uklopio u životni stil Napulja gdje je postao besmrtan. Napoli je do njegovog dolaska na Čizmu bio prosječan klub a onda ga je Diego doveo do naslova prvaka 1987. godine.

Očekivalo se da će se Mali zeleni uspješno oporaviti od operacije na mozgu, ali je kardiorespiratorni zastoj bio koban za ovu ikonu. Nastupao je na četiri Mundijala, osvojio SP 1986. godine te Zlatnu loptu, osvojio je devet klupskih trofeja u dresovima Napolija, Barce i Boce Juniors.

Komentari

komentara

« Povratak