Natjecatelj iskoristio džokera na pitanju o našim nogometašima

FOTO: HRT Screenshot

U epizodi kviza ‘Tko želi biti milijunaš’ koja se emitirala ovog četvrtka natjecanje je nastavio Zagrepčanin Ivan Bačani (32). U prošloj epizodi točno je odgovorio na prvih osam pitanja. Deveto pitanje za 16.000 kuna glasilo je: ‘Knez Mislav prvi je od hrvatskih vladara došao u sukob s kime?’.

Ponuđeni odgovori bili su s Mađarima, s Francima, s Mlečanima ili s Turcima. Ivan je na ovo pitanje iskoristio džoker pitaj znalce te odgovorio točno – s Mlečanima.

Pitanje za 32.000 kuna bilo je: ‘Koji je naš nogometaš rođen u Hrvatskoj?’. Ponuđeni odgovori su bili Bruno Petković, Mario Pašalić, Mateo Kovačić ili Dejan Lovren. Na ovom pitanju Ivan je iskoristio posljednji džoker i nazvao prijatelja koji mu je ponudio točan odgovor – Bruno Petković.

Dejan Lovren rođen je u Zenici, a Mateo Kovačić u Linzu dok je Mario Pašalić u njemačkom Mainzu. Bruno Petković rođen je u Metkoviću.

Iduće pitanje glasilo je: ‘Mjerna jedinica fizikalne veličine magnetske indukcije je tesla. Koje je slovo znak te fizikalne veličine?’. Točno je odgovorio – B. Sljedeće pitanje bilo je: ‘Gdje je bio posljednji rudnik ugljena u Hrvatskoj, u kojemu je 1999. ugašena proizvodnja?’.

Ponuđeni odgovori bili su u Glogovcu, u Lepavini, u Liču ili u Tupljaku. Na tom je pitanju Ivan odustao i kući ponio 64.000 kuna.

Komentari

komentara

« Povratak