Navijači Bayerna žele raskid ugovora s jednim od najvećih klupskih sponzora…

FOTO:

Članovi i navijači Bayerna traže raskid sponzorskog ugovora sa zrakoplovnom kompanijom Qatar Airways, nakon što je Katar optužen za velika kršenja ljudskih prava, prenose njemački mediji.

“Surađujući s državnom kompanijom Bayern aktivno pomaže u skretanju pažnje s pritužbi za kršenje ljudskih prava i stvaranju slike Katara kao moderne, kozmopolitske zemlje”, poručili su inicijatori ove ideje.

Godišnja skupština Bayerna održat će se 25. studenog, a jedna od tema bit će upravo sponzorski ugovor s Qatar Airwaysom. Iz Bayerna su se više puta branili zbog suradnje s poznatom kompanijom i napominjali su da se rješenje može pronaći kroz dijalog.

Navijači Bayerna su već nekoliko puta postavljali transparente u kojima su jasno iskazivali nezadovoljstvo zbog sponzorskog ugovora s Qatar Airwaysom.

Skandal s dodjelom organizacije SP-a 2022. Kataru, koji je tu čast, prema svjedočenju mnogih, na kongresu FIFA-e 2011. doslovno kupio, postao je daleko gori posljednjih godina.

Naime, ondje je na izgradnji stadiona i popratne infrastrukture poginulo najmanje 6.5 tisuća radnika, objavio je nedavno ugledni The Guardian pozivajući se na izvore iz Bangladeša, Indije, Nepala i Šri Lanke. Zato su na proteklom Euru reprezentativci Norveške, Njemačke i Nizozemske slali snažne poruke organizatorima SP-a, boreći se za ljudska prava. Izvor: Index.hr

JAKO VRUĆE: TOTTIJEVA SUPRUGA POZIRALA BEZ DONJEG RUBLJA: ‘ŽELIM SEKS SVAKI DAN PO CIJELI DAN…’

Komentari

komentara

« Povratak