NAVIJAČI DUBOKO RAZOČARANI: Evo gdje će se sljedeće sezone igrati La Liga!

FOTO:

Predsjednik španjolske La Lige Javier Tebas je u razgovoru za Expansion iznio nekoliko zanimljivih komentara.

Tamošnja javnost najviše se uhvatila za izjavu u kojoj je otvoreno priznao da navija za Real Madrid. Ta činjenica poznata je i od ranije, ali je sada prvi put ovako javno potvrđena. Tebas je taj detalj otkrio dok je komentirao priču o dolasku Kyliana Mbappea u Real.

No, predsjednik jedne od najboljih svjetskih liga je donio i pomalo šokantnu novost za sve tradicionalne nogometne fanove. Naime, od sezone 2025./26., neke utakmice La Lige će se igrati u Sjedinjenim Američkim Državama. To znači da bi prvu utakmicu španjolskog prvenstva na američkom tlu mogli vidjeti već iduće godine. Za sve je zaslužna činjenica da se 2026. Svjetsko prvenstvo igra u Sjevernoj Americi.

“SAD je za nas drugo najveće tržište, odmah iza Španjolske. Ovo će osnažiti našu poziciju tamo. Tu već operiraju druge europske lige i nemamo izbora, u suprotnom će nas prebrisati”, poručio je Tebas. Inače, još 2018. je bio prijedlog da se katalonski derbi između Barcelone i Girone odigra u SAD-u, ali je UEFA blokirala taj potez.

Za listić dana kliknite OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak