Navijači Liverpoola tuže UEFA-u

FOTO:

Više od 1700 navijača Liverpoola podiglo je tužbu protiv Europskog nogometnog saveza (UEFA) zbog kaosa u ovogodišnjem finalu Lige prvaka u kojem je engleski klub poražen od Real Madrida u Parizu.

Finale na Stade de Franceu u Saint-Denisu kasnilo je 35 minuta jer mnogi navijači Liverpoola nisu mogli ući na stadion s kupljenim ulaznicama. Navijači momčadi s Anfielda od UEFA-e stoga traže odštetu za psihičke i fizičke ozljede koje su pretrpjeli zbog, kako su naveli, nemara organizatora. Osim što su se tiskali na ulazima stadiona, navijači “Redsa” bili su i žrtve lopova i huligana u Parizu.

Ljudi iz odvjetničke tvrtke Binghams, koja zastupa neke od navijača Liverpoola, rekli su da su bili užasnuti pričama onih koji su 28. svibnja pokušali ući na stadion u St Denisu.

“Kao dugogodišnji navijač Liverpoola bio sam užasnut kad sam čuo što se dogodilo u utakmici koja je trebala biti kruna nogometne sezone. Ne samo navijači, već i moji prijatelji, članovi obitelji i klijenti koji su tog dana bili na stadionu, pričali su o strašnim scenama koje su se događale oko stadiona prije i čak nakon utakmice”, rekao je jedan od odvjetnika.

Liverpool je 28. svibnja u finalu Lige prvaka poražen od Real Madrida (1-0), a jedini pogodak postigao je Brazilac Vinicius Junior u 59. minuti.

Komentari

komentara

« Povratak