NAVIJAČI ODUŠEVLJENI: Hajduk Split objavio veliku vijest!

FOTO:

Hrvatski prvoligaš Hajduk Split nastavlja vući sjajne poteze s kojima itekako oduševljava svoje navijače. Danas je stigla još jedna velika vijest.

Naime, Bijeli su na društvenim mrežama objavili zanimljiv video: “Počinje kadrom kanadske zastave kako se vijori, nakon čega se izmjenjuju sunčane dalmatinske i vizure područja pod snijegom i ledom.”, prenose domaći mediji.

Premda se nigdje ne spominje o kome i čemu je riječ, navijači su shvatili prema uvodnom kadru. Prije 20 godina u Kanadi je rođen Niko Sigur i od tamo je prošle godine došao u domovinu predaka. Defenzivni vezni je pod bivšim trenerom Ivanom Lekom postao nezamjenjivi desni bočni, a tako je i pod Lekinim nasljednikom i prethodnikom Mislavom Karoglanom. Sigur je ove sezone odigrao svih 18 utakmica u prvenstvu i Europi, a na samo dvije nije bio u prvoj postavi.

Dosadašnji Sigurov ugovor s Hajdukom vezivao ga je do svibnja 2025., a sada je očito produljio suradnju s liderom SuperSport HNL-a. Hajduk je ovo objavio osam dana nakon produljenja ugovora s Rokasom Pukštasom.

Ubrzo nakon teasera slijedila je službena objava: “Niko Sigur potpisao je danas na Poljudu novi ugovor s kojim je produžio vjernost Hajduku do ljeta 2028. godine. Dvadesetogodišnji desni bek Bijelih, koji podjednako dobro igra i na poziciji veznog igrača, ušao je na mala vrata u prvu momčad početkom ove godine te je od tada postao njezin vrlo važan kotačić i neizostavan član. U Hajduk je stigao iz našeg kluba partnera Kalcer Radomlje, najprije je nastupao za juniore, a prilikom prelaska u prvu momčad pokazao je zavidnu brzinu prilagodbe na zahtjeve seniorskog nogometa. Pozvan je u U-21 reprezentaciju Hrvatske gdje je također vrlo brzo postao standardan član prve momčadi. Za Hajduk je upisao ukupno 27 službenih nastupa, od čega se 25 puta našao u početnoj postavi. S Bijelima je u prošloj sezoni osvojio trofej pobjednika SuperSport Hrvatskog nogometnog kupa”, napisao je Hajduk.

“Niko Sigur je posredovanjem Hajduka iz Kanade stigao na probni period u naš klub partner Kalcer Radomlje, gdje je pokazao kvalitetu i zadržao se pola godine, nakon čega je prebačen u našu Akademiju, odnosno u juniorsku momčad. U kratkom roku zbog njegovih nogometnih kvaliteta, psiholoških karakteristika i odličnih motoričkih sposobnosti prebačen je u prvu momčad. Radi se o izrazito polivalentnom profilu igrača kojem je osnovna pozicija desni bek, a alternativna zadnji vezni gdje također može vrlo kvalitetno odigrati i odgovoriti svim taktičkim zahtjevima, što treneru daje dodatne mogućnosti korištenja igrača na više pozicija u različitim sustavima igre. Niko konstantno pokazuje progresiju kvalitete igre ali i izražen pobjednički mentalitet te ogromnu želju za radom i napredovanjem. Uz sve nabrojano, igrač posjeduje ogromno samopouzdanje, visoku razinu kompetitivnosti i generalno sve elitne psihološke karakteristike” kazao je ovom prilikom Hajdukov sportski direktor Mindaugas Nikoličius.

Komentari

komentara

« Povratak