NAVIJAČI U NEVJERICI: Evo zašto je Zoran Zekić dobio otkaz u Osijeku!

FOTO:

Poznati hrvatski trener, Zoran Zekić, po drugi put u trenerskoj karijeri napustiti će voljeni Osijek. Navijači su itekako iznenađeni ovom odlukom uprave kluba.

Ostat će upisan u klupskoj povijesti ne samo zbog dvije slavne pobjede protiv PSV-a, nego i kao prvi trener za čiji je dolazak Osijek isplatio odštetu nakon što je albanski Partizani obeštećen sa 100.000 eura. U pregovorima oko dolaska Zekić nije dodatno otežavao klubu koji se jesenas našao pred zidom. Neslužbeno su Sportske novosti doznali kako je zatražio tek tri plaće u slučaju prijevremenog rastanka.

Odluka da se sa Zekićem ne nastavi dalje najveća je odluka koju je Jose Boto donio u dosadašnjem mandatu na mjestu kreatora klupske politike. Do sada je formirao stručne službe – Englez Jamie Freeman, koji ima iskustvo rada u Watfordu i Twenteu, doveden je za šefa skautske službe, dok je u klubu od prije nekoliko dana Portugalac Alfredo Almeida, koji je prethodno radio u Benfici i Šahtaru na funkciji koordinatora u Školi nogometa. K tome je najavio velike promjene u najboljoj momčad te dolazak između pet i deset igrača u ljetnom prijelaznom roku (prvi je Marko Soldo za kojeg je Dinamu plaćeno 400.000 eura). A ti “rezovi” i promjene uoči novog klupskog starta uključili su, eto, i glavnog trenera, koji nije bio dio tih planova velikog redizajna Bijelo-plavih.

Ono što mnogima nije jasno je to da je novi sportski direktor hvalio Zekića pri dolasku u klub, ali očito je u međuvremenu došlo do razilaženja.

Osijek će, dakle, uskoro dobiti novog šefa struke i to već šestog (sedmog računajući Ivu Smoju, čiji je mandat na klupi bio sveden na samo jednu utakmicu) unatrag samo dvije godine nakon Bjelice, Pomsa, Perkovića, Tomasa i Zekića. Taj diskontinuitet struke konačno mora stati jer previše je bilo promjena da bi ih i momčad uspjela prihvatiti.

Komentari

komentara

« Povratak