NAVIJAČIMA SE OVO NEĆE SVIDJETI? “Dovođenje Gerrarda zbog naslova? Pa jeste li vi…”

FOTO:

Liverpool se nalazi na korak do naslova u Premiershipu, i to nakon čak 30 godina. Navijači su oduševljeni jer do kraja prvenstva je ostalo još 13 utakmica, a njihov voljeni klub ima čak 22 boda više od drugoplasiranog Manchester Citya. Naslov je zaista tu…

Zbog povijesnog naslova navijači su putem društvenih mreža lansirali nevjerojatnu ideju. Naime, oni žele da se u momčad vrati legendarni kapetan, Steven Gerrard. Engleskom velikanu nedostaje samo taj trofej u igračkoj karijeri, a navijači žele da se to ostvari. No, stigla je potvrda kako od toga nema ništa.

Kako bi aktualni trener Glasgow Rangersa, koji je već tri i pol godine u nogometaškoj mirovini, osvojio jedino što mu nije uspjelo s Liverpoolom, navijači Redsa tražili su od kluba da Gerrardu da kratkotrajni ugovor kako bi na kraju ove sezone, u kojoj Liverpool izgledno osvaja naslov nakon 30 godina, dobio medalju osvajača Premier League.

Međutim, Liverpoolov izvršni predsjednik Peter Moore kategorički odbija tu mogućnost. “Svima koji me pitaju možemo li vratiti Stevena Gerrarda kako bi uzeo šampionsku medalju odgovaram protupitanjem: Recite mi kojem igraču iz momčadi trebam oduzeti medalju kako bih je dao njemu?” retorički pita Moore i nastavlja:

“Ako niste primijetili, Gerrard je sada zaposlenik drugog nogometnog kluba, od kojeg ne smijemo tek tako uzimati trenera usred sezone. Mi svi jako volimo Stevieja G.-ja i iznimno smo ponosni na njegovu trenersku karijeru, ali ovo što navijači traže od nas, da ga dovedemo na nekoliko dana kako bi bio prvak Engleske, nemoguće je.”

Jedan od ključnih ljudi Liverpoola ponovio je zašto je to neizvedivo: “Možete li zamisliti da jednom od igrača kažemo da svoju medalju mora predati nekome tko uopće ne igra i došao je samo pokupiti odličje? Nadalje, medalje za prvaka ne daju se nekome zato što je legenda kluba, nego onima koji su u osvajanju tog naslova sudjelovali. Konačno, sve i da hoćemo dovesti Gerrarda, to se ne može nakon što je prijelazni rok završio, a momčadi su registrirane.”

Komentari

komentara

« Povratak