NE MOŽE BEZ KONTROVERZI: Suci žestoko oštetili Nizozemsku protiv Engleske? Pojavila se nova snimka…

FOTO:

Engleska je sinoć nakon velikog preokreta svladala Nizozemsku 2:1 i tako se plasirala u finale Europskog prvenstva gdje ih sada čeka Španjolska.

Nizozemci su rano poveli prekrasnim golom Xavija Simonsa, no Harry Kane je brzo uzvratio iz jedanaesterca. Kada se činilo da će susret ići u produžetke, ukazao se Ollie Watkins i pogodio u 90. minuti.

Ipak, po mnogima je kazneni udarac koji je dosuđen za Englesku, a zatim i realiziran, vrlo kontroverzan. Kontakt između Kanea i Denzela Dumfriesa nije upitan, no došao je nakon što je Kane već uputio udarac prema golu i promašio. Sudac Felix Zwayer je nakon pregleda snimke odlučio da se radi o startu za najstrožu kaznu.

Također, na ponovljenoj snimci dobar dio ljudi smatra kako je moguće uočiti da je prije kontakta Kanea i Dumfriesa Bukayo Saka dirao loptu rukom, a cijelu situaciju koja je prethodila odluci pogledajte OVDJE.

Na snimci je vidljivo kako je Saka pokušao kontrolirati loptu tijelom, a zatim se ona odbija prema ruci. Igranje rukom nakon što se lopta odbila od tijela često se isticalo kao dopušteno. Trenutak kasnije, prema lopti je zamahnuo Kane, a Dumfries ga je u pokušaju bloka udario.

Komentari

komentara

« Povratak