NE MOŽE BEZ TOGA: Veliki sukob Armade i Bad Blue Boysa!

FOTO:

Danas je na zagrebačkom Maksimiru odigrana utakmica 24. kola SuperSport HNL-a između Dinama i Rijeke, a nakon utakmice nedaleko od stadiona izbili su navijački neredi.

Na snimci koja kruži društvenim mrežama vidi se sukob Bad Blue Boysa i Armade. Skupina navijača iz jednog kafića u blizini stadiona baca baklje na drugu grupu navijača koja je stajala na parkingu preko puta ceste. Osim baklji, bacali su i boce, a u jednom je trenutku skupina na parkingu srušila zaštitnu ogradu. Na snimci se također može čuti urlanje i psovke.

Na snimci se vidi i dolazak interventne policije te sukob navijača s policijom. Zagrebačku smo policiju zamolili da nam kažu zbog čega su intervenirali te ima li ozlijeđenih, a naknadno je objavljeno službeno policijsko izvješće.

“Prije, za vrijeme i nakon utakmice u službene prostorije policije privedeno je 11 osoba, od kojih je šest navijača domaćeg kluba i to jedan zbog alkoholiziranosti a pet zbog posjedovanja pirotehnike (među kojima su tri maloljetnika), dok je privedeno pet navijača gostujućeg kluba i to dva zbog alkoholiziranosti, jedan zbog posjedovanja pirotehničkih sredstava te dva zbog alkoholiziranosti i posjedovanja pirotehnike.

Kroz suradnju svih sudionika zaduženih za osiguranje zajedno sa policijom, prije odigravanja utakmice ispod južne tribine stadiona Maksimir pronađeno je 110 kom pirotehničke galanterije od čega 30 komada bengalki, 73 komada dimnih kutija različitih veličina i oblika, šest komada stroboskopa i jedan improvizirani okrugli topovski udar.

U tijeku razilaska navijača nakon odigrane utakmice na okretištu Borongaj spriječen je sukob navijača domaćeg i gostujućeg kluba na način da su policijski službenici uporabili sredstva prisile palice i sredstvo sa nadražujućom tvari prema više osoba radi odbijanja napada, te tako napetu atmosferu koja je mogla prijeći u konkretni sukob spriječili.

Nakon stavljanja situacije pod kontrolu dio gostujućih navijača prepraćeno je na vlak koji je krenuo prema Rijeci a u isto vrijeme je prepraćeno oko 300 osobnih vozila i 40 kombi vozila s gostujućim navijačima

U navedenom nije bilo ozlijeđenih policijskih službenika kao ni navijača već je samo nastala materijalna šteta na gelenderima koju su prouzročili navijači.

Policija je na dan odigravanja utakmice, sukladno članku 79. Zakona o policijskim poslovima i ovlastima – prije, za vrijeme odigravanja i nakon završetka utakmice – audio i video snimala te fotografirala javno okupljanje i javna mjesta na stadionu te prilaznim pravcima”, javljaju iz policije.

Komentari

komentara

« Povratak