NE MOŽE BIZARNIJE: Ako će Nijemci strogo poštovati vlastite zakone, Španjolci će biti kažnjeni zaigra li Yamal poslije 23 sata

FOTO:

Prema njemačkom zakonu, mlađi od 18 godina ne smiju raditi poslije 20 sati, postoji iznimka za sportaše, ali ona vrijedi samo do 23 sata.

U modernom nogometu sve je više tinejdžera koji iako su vrlo mladi igraju za svoje reprezentacije, jedan od takvih je Lamine Yamal, španjolski 16-godišnjak koji nastupa na ovom Euru.

Španjolski vunderkind rijedak je primjer takve zrelosti, ali bude li morao igrati produžetke za Furiju u nastavku turnira, godine bi ga mogle koštati.

Preciznije Furiju koja bi mogla prema njemačkom zakonu biti novčano kažnjena bude li Yamal radio poslije 23 sata. Prema tamošnjem zakonu mlađi od 18 godina ne smiju raditi iza 20 sati, a on vrijedi i za strance koji stignu u Njemačku raditi.

Doduše postoji iznimka za sportaše, kojima je dozvoljeno raditi do 23 sata, ali i to bi moglo biti premalo jer to uključuje igranje nogometa, ali i tuširanje i davanje intervjua pa će španjolski izbornik, bude li se zakon doslovno primjenjivao, morati vaditi Yamala iz igre prije 23 sata.

Čak i za utakmice koje počinju u 21 sat, taj će vremenski rok biti teško probijen, ali budu li Španjolci morali igrati produžetke ili raspucavati u nokaut fazi Europskog prvenstva, Yamal će morati van.

Pravni stručnjak Stephan Graf kaže kako kršenje zakona neće imati sportske posljedice, odnosno u slučaju da zaigra Yamal neće moći biti suspendiran, ali bi mogao platiti iznos od 30 tisuća eura, no Graf dodaje kako će im Nijemci vrlo vjerojatno oprostiti, prenosi Gol.hr.

Komentari

komentara

« Povratak