Nekad je bio želja Manchester Cityja, a sad propada u četvrtoj ligi

FOTO:

Kyriakos Papadopulos prije nešto manje od deset godina bio je jedna od najvećih stoperskih nada u svijetu nogometa i nije bilo skautske bilježnice u kojoj nije bilo podcrtano njegovo ime.

Već s 18 godina zablistao je u Olympiakosu i pokazao da bi jednog dana mogao biti možda i najbolji na svijetu na svojoj poziciji, a to su prepoznali u Schalkeu pa su ga kupili za dva milijuna eura. Od tog trenutka Papadopoulos nije napuštao Njemačku, a u jednom trenutku vrijedio je 18 milijuna prema Transfermarktu i bio na korak od prelaska u Manchester City.

Ondje ga je 2013. godine htio vidjeti Roberto Mancini kojem je trebala zamjena za Joleona Lescotta i Kola Tourea jer su obojica na kraju sezone odlazila iz kluba. Uspostavljeni su kontakti s igračem i činilo se da će posao biti realiziran.

Mancini je ipak odustao od Papadopulosa jer je tog ljeta na Fernandinha, Jovetića, Navasa i Negreda potrošio više od 100 milijuna eura i trebala mu je jeftinija opcija. Odabrao je Martina Demichelisa iz Atletico Madrida, a Papadopulos je završio prvo u Bayer Leverkusenu, a onda i u HSV-u.

Prije tri dana njegova karijera doživjela je potpuni sunovrat. Izbačen je u drugu momčad HSV-a koji se trenutno natječe u četvrtoj ligi. U HSV-u je dvije i pol godine, a u tom periodu ozlijeđen je bio 686 dana pa mu ni to nije pomoglo da se nametne.

Papadopulosu ugovor s HSV-om, po kojem i dalje zarađuje čak četiri milijuna eura godišnje, istječe na kraju sezone, ali u klubu su mu omogućili da klub napusti već na zimu. Ako ga itko bude htio kupiti.

PAO JE DOGOVOR: MARIO MANDŽUKIĆ OD SIJEČNJA IMA NOVI KLUB!

KAPETANE, SVAKA ČAST: Modrić poslao oštru poruku HNS-u!

index.hr

Komentari

komentara

« Povratak