Nekada je igrao za slavni Manchester United, a pogledajte gdje je sada!

FOTO: Getty

Manchester United, ali kao i svaki veliki klub, može se “pohvaliti” nevjerojatnim kiksevima u dovođenju igrača. Glavni akter ove priče trebao je biti nasljednik Cristiana Ronalda, ali nije išlo…

United i Ferguson grdo pogriješili

On se zove Anderson Luís de Abreu Oliveira! Radi se o Brazilcu koji je rođen u Porto Alegreu, a ponikao je u tamošnjem nogometnom klubu Gremiu. Već u mlađim kategorijama pokazivao je nevjerojatni talent i zato ne treba čuditi gotovo 20 nastupa za mlade selekcije Brazila koje su poznate po strašnoj konkurenciji.

Tri mjeseca prije 18. rođendana kupio ga je portugalski Porto, cijena je bila sedam milijuna eura. Tamo je još jednom pokazao svoj talent i oduševio mnoge skaute. U portugalskom velikanu osvojio je dva prvenstva te po jedan domaći kup i superkup. Sjajne partije u Portu donijele su mu transfer na Old Trafford.

Pogledajte kako se Edin Džeko poklonio svom idolu iz djetinjstva: “Kako je samo srušio Barcu na Nou Campu!”

Interes je bio ogroman, ali Brazilac je ipak odlučio potpisati za Manchester United. Tako je postao tek drugi Brazilac u povijesti kluba. Prvi je Kleberson. Manchester United platio je Portu čak 30 milijuna eura za njegove usluge. U to vrijeme to je bio ogroman novac nasprem današnjem nogometu gdje svako malo vidimo takve odštete, pa čak i za prosječne igrače.

Anderson se može pohvaliti kako je upisao preko 100 nastupa za engleskog velikana, ali svoj pravi potencijal nije uspio pokazati. Uzeo je i mnogo trofeja kao utjehu, ali danas ćemo uvijek vidjeti njegovo ime na listama loših kupovina. Danas ima 28 godina i imao je vrlo neugodnu epizodu u brazilskom Internacionalu, koji je prošle godine odletio u drugu ligu. Ovih dana potvrđeno je kako će biti posuđen prvoligašu Coritibi. Informaciju je potvrdio i sam klub.

https://nogometne-vijesti.hr/europski-nogomet/englezi-otkrili-cetvorka-koja-izdala-ranierija/

Komentari

komentara

« Povratak