NEKADAŠNJI SPORTSKI DIREKTOR HAJDUKA: “Dinamu sam u tajnosti oteo igrača! Takvu grešku nikad više neće napraviti…”

FOTO:

52-godišnji Goran Vučević odradio je sportski intervju tjedna za portal Index.hr. Gorana najviše pamtimo kao igrača Hajduka koji je u ljeto 1992. godine prešao u veliku Barcelonu.

Što se tiče Hajduka, bio je njihov član čak tri puta. S Bijelima je osvojio posljednji Kup Jugoslavije, a potom i prvo prvenstvo Hrvatske te je u svom drugom igračkom mandatu bio dio momčadi koja je igrala četvrtfinale Lige prvaka. Nakon završetka igračke karijere u Hajduku je obavljao gotovo sve funkcije pa je tako bio trener juniora, trener seniora u tri navrata, voditelj škole i na kraju sportski direktor.

Od 2017. radio je tri godine u Barceloni kao dio tima sportskog direktora, a trenutno posljednja stanica u profesionalnoj karijeri mu je bio saudijski Al Nassr gdje je obnašao funkciju prvo tehničkog pa onda i sportskog direktora jednog od najbogatijih klubova svijeta za kojeg trenutno nastupaju Cristiano Ronaldo i Marcelo Brozović.

Goran je u razgovoru otkrio kako je Dinamu u tajnosti uspio oteti napadača Francka Ohandzu koji je briljirao na posudbi u Sesvetama:

“Ispada da se uvijek nešto vadim kroz ove priče, ali stvarno sam maksimalno iskren. Percepcija javnosti često je dosta drugačija od onoga što se stvarno događalo. Kod Ohandze sam imao sreću što je Damir Burić bio jako dobar s njegovim agentom pa nas je spojio, a puno je tu pomogao i Marijan Šišić koji je isto poznavao tog agenta. S tim ljudima sam uvijek imao dobre odnose i poštivalo se ono što se dogovaralo, a priča bi uvijek bila postavljena na realnim temeljima. Preko tih veza sam došao u kontakt s Ohandzinim agentom i uspio ga uvjeriti da on dođe u Hajduk.

Dinamo je tu napravio pogrešku koju, po meni, neće više nikad napraviti. S obzirom na ekipu koju su tada imali i ambicije kluba, nisu se zamarali s time da Ohandzi ugovor kod njih ističe, a on je tada igrao na posudbi u Sesvetama. Nije im palo na pamet da bi Hajduk eventualno mogao ići po njega. Mi smo taj posao realizirali u velikoj tajnosti da nitko ne primijeti da radimo na tome.

Tada je bila neka dvojba hoćemo li ići po Ohandzu ili po Iliju Nesterovskog koji je igrao odlično u Inter Zaprešiću. On se nama isto nudio i bio je jako zanimljiv igrač, ali na kraju smo se odlučili za Ohandzu. Za mene je on bio taj profil igrača koji nam treba, a Ilija je bio dosta skuplja priča i kad su počele priče o novcima mi tu nismo imali šanse da ih eventualno obojicu dovedemo. U tri godine mog mandata nismo potrošili niti jedan euro na transferna obeštećenja, jednostavno ih nismo imali. Ohandza je došao za smiješan novac, skoro mi je neugodno bilo na što je pristao.

Što se tiče njegove ozljede, postoji vrlo pogrešna percepcija u javnosti. On je liječnički pregled prošao bez ikakvih problema, nikakve ozljede nije imao. Ozlijedio se dok je bio kod nas. Konkretno, na utakmici protiv Dinama na Poljudu, dobio je jak udarac u predjelu koljena i došlo je do ozljede. Nakon toga tu ozljedu nikako nije mogao sanirati i na neki način mu je uništila potencijalno veliku karijeru. Nije imao sreće ni on ni klub, ali barem je na kraju igrao u Kini i zaradio i za sebe i za klub. Strašan igrač je bio, šteta.”

Cijeli intervju možete pročitati OVDJE.

Komentari

komentara

« Povratak