NEOBIČAN SLUČAJ: FIFA je ovom igraču zabranila igranje i za klub i za reprezentaciju!

FOTO:

Krovna svjetska nogometna organizacije (FIFA) donijela je posve neobičnu odluku…

Zabrana igranja sve dok se ne istraže detalji

FIFA je zabranila senegalskom nogometašu Pape Gueyeu igranje svih natjecateljskih utakmice. Zabrana vrijedi kako za igranje za Marseille, tako i za reprezentaciju Senegala.

Da stvar bude bolje, 22-godišnji veznjak je obaviješten o ovoj odluci za vrijeme okupljanja reprezentacije zbog Afričkog kupa nacija.

Do zabrane je došlo zbog FIFA-ine istrage o transferu ovog igrača, a u sve su uključeni engleski Watford i francusko Marseille. Naime, Gueye je 29. travnja 2020. godine predstavljen kao novi član engleskog kluba, potpisavši ugovor na pet godina. Samo 24 sata kasnije Gueye je potpisao za Marseille, za koji igra i danas.

Iz Watforda su objasnili kako oni imaju prednost, no Marseilleu su dali mogućnost da preuzme ugovor, uz odštetu od tri milijuna eura. Gueye je sam potvrdio da je otišao iz Engleske zbog toga što je u ugovoru pisao pogrešan iznos plaće. Umjesto 45.000 funti tjedno, ugovor je sadržavao ovaj iznos, ali na mjesečnoj razini. Uglavnom, u sve se uplela FIFA koja trenutno pokušava rasvijetliti sve detalje ovog neobičnog slučaja.

Komentari

komentara

« Povratak