NEOČEKIVANA ODLUKA: Evo koji igrač raskida ugovor s Dinamom!

FOTO:

FIFA i UEFA donijele su nove propise o posudbama igrača, a Dinamo je čisti dokaz kako će klubovima trebati vremena da se priviknu na nova pravila.

Naime, vratar Dinko Horkaš već je bio na pripremama s Posušjem, trebao je ostati na posudbi u tom Premijerligašu, međutim, u Dinamu su shvatili da su već iskoristili kvotu, osam posuđenih igrača starijih od 21 godine i da Horkaš ne može biti u tom statusu.

Danas 23-godišnji Horkaš, koji je branio za Dinamo u juniorskoj Ligi prvaka, bio kapetan igračima poput Šutala, Gvardiola, Franjića…, U-19 i U-21 reprezentativac, tako s Dinamom dogovara raskid ugovora i sreću će pokušati pronaći na drugoj adresi.

“Nisam napustio pripreme Posušja, već smo dobili dva slobodna dana pa sam otišao u Sisak obići obitelj. Na putu prema Sisku agent me nazvao i rekao da ga je Dinamo obavijestio o tehničkim problemima s posudbom, o toj kvoti od osam posuđenih igrača te da bi klub zbog toga želio razgovarati o raskidu ugovora. Naravno, prvo sam bio iznenađen, ali, tako je to u nogometu. Svjestan sam da na posudbe idu mlađi igrači koje klub vidi u perspektivi, ja sam profesionalac i prihvaćam svaku odluku kluba, a ja ne želim u Dinamu biti, što se kaže, uhljeb”, rekao je Horkaš u razgovoru za Sportske novosti i potvrdio informaciju.

Također se pojavila informacija kako bi se pouzdani vratar mogao vratiti u Posušje, ali ovog puta kao slobodan igrač. No, ta priča je očito završena:

“Ako dogovorimo raskid, želio bih pokušati u nekoj jačoj ligi, boriti se za svoj status. A Posušje je odličan klub za razvoj mladih igrača, ali moja je odluka da nisam u godinama kada moram graditi karijeru kroz Premijer ligu, već u jačoj konkurenciji. Posušju ću biti zahvalan na velikoj želji da ostanem s njima, posebno treneru Ferdi Milinu, treneru golmana Bašiću, sportskom direktoru Brekalu, no svoj ću put graditi drugdje.”

FABRIZIO ROMANO JAVLJA: JOSIP JURANOVIĆ RADI TRANSFER KARIJERE!?

Komentari

komentara

« Povratak