NEOČEKIVANI PAD: Spiskao 76 mil. eura, pa otišao nakon 76 dana na klupi…

FOTO:

Hertha Berlin je u zimskom prijelaznom roku napravila uistinu sjajne transfere, ali nova pojačanja više neće voditi Jurgen Klinsmann. Naime, legendarni njemački nogometaš danas je podnio ostakvu na mjesto trenera Herthe.

Vijest prenosi index.hr, a ona je poprilično bizarna zbog brojke 76. Naime, toliko dana je na klupi Herthe proveo 55-godišnji njemački strateg. Isto toliko – 76 milijuna eura – uložila je uprava Herthe u momčad kad je Klinsmann dolazio.

U zimskom prijelaznom roku doveli su prilično zvučna imena za klub renomea kakva je Hertha. U njemačku prijestolnicu stigli su Krzysztof Piątek, Lucas Tousart, Matheus Cunha i Santiago Escribar.

Što je puklo u Herthi, nitko ne zna, a priopćenja trenera na odlasku i kluba vrlo su oprečna. Dok je klub tek kratko izvijestio o Klinsmannovoj ostavci, sam Jürgen dao si je truda i napisao je poduži oproštajni tekst na Fejsu.

“Nakon dugog razmišljanja odlučio sam se povući. Želim zahvaliti svim igračima, navijačima, trenerima i zaposlenicima u klubu na podršci i suradnji. Za mene je ovaj period bio izuzetno uzbudljiv, a Hertha kao klub ostat će u mom srcu”, poručio je Klinsmann u generičkom dijelu, ali posebno za oko zapada onaj dio iz kojeg se da iščitati zbog čega je puklo, a to je – nedostatak povjerenja.

Klinsmann je podvukao pomak koji je napravljen od njegovog dolaska i od trenutka kad je preuzeo momčad, ali je istaknuo i spomenuto nepovjerenje. Nije precizirao otkuda je ono stiglo, nego je samo napisao da nisu svi bili dovoljno uključeni u misiju spašavanja Herthinog prvoligaškog statusa. Nedostatak povjerenja onemogućio je ispunjenje njegovog trenerskog potencijala, što je rezultiralo i njegovom ostavkom, napisao je.

Kao mogući nasljednik često se spominje Niko Kovač, koji je velika želja navijača ovog poznatog njemačkog kluba…

HRVATSKI MAJSTOR: Pogledajte prvi Mandžukićev gol u Azijskoj ligi prvaka

 

Komentari

komentara

« Povratak