NEŠTO ĆE DOBITI I HAJDUK: Marin Ljubičić radi fantastičan transfer!

FOTO:

Mnogi su se iznenadili kada je Hajduk Split pustio Marina Ljubičića na posudbu u austrijski LASK Linz. U vrlo kratkom periodu odlučeno je da će ugovor od strane Hajduka biti otkupljen za 2.9 milijuna eura.

22-godišnji Splićanin odlično se snašao u redovima Austrijanaca pa se tako sada piše o velikom transferu. Naime, njemački novinar Dominik Schneider piše kako postoji ogroman interes za Marina Ljubičića te kako je izvjesno da će napraviti spektakularan transfer.

Schneider navodi da su tri neimenovana kluba iz Bundeslige te talijanski Lazio zainteresirani za Ljubičića. Podsjetimo, trener Lazija je hrvatski stručnjak Igor Tudor. Transfermarkt, stranica specijalizirana za procjenjivanje vrijednosti nogometaša, navodi da Ljubičić vrijedi 2.5 milijuna eura, dok Schneider piše kako bi odšteta za Ljubičićev potencijalan transfer mogla iznositi otprilike 15 milijuna eura. Ugovor s LASK-om ima do ljeta 2027. godine.

Kada je odlazio iz splitskog kluba, tadašnjeg predsjednika Lukšu Jakobušića i još aktualnog sportskog direktora Mindaugasa Nikoličiusa kritizirali su jer su, smatralo se, loše ispregovarali uvjete otkupa Ljubičićeva ugovora, odnosno da je Hajduk na ovom transferu uzeo premalo novca. Također, mnogi su bili mišljenja da Ljubičić na Poljudu nije dobio dovoljno dobru šansu.

Bili smo tada pisali i da su Jakobušić i Nikoličius, shvativši što se dogodilo kod ugovaranja posudbe i što bi se tek moglo dogoditi, otputovali u Austriju kako bi pokušali ispregovarati povratak Ljubičića u Hajduk. Mladi napadač je tu ideju odbio, a onda se upalio i alarm kod LASK-a koji ga je potom odlučio prije vremena otkupiti.

Austrijskom klubu bi se to sada moglo itekako isplatiti. S druge strane, Hajduku na temelju naknade za razvoj igrača pripada 3.5 posto od transfera, odnosno 525 tisuća eura.

Komentari

komentara

« Povratak