NESTVARNA LOVA: Premier liga sklopila ugovor teži od sedam milijardi eura!

FOTO:

Iako vrh svjetske tablice najpraćenijih liga svijeta prema posjećenosti stadiona godinama suvereno drži njemačka Bundesliga, engleska Premier liga je najpraćenija u kategoriji televizijskih prijenosa, što je temelj njene financijske dominacije nad drugim natjecanjima.

Sada je sklopljen najveći ugovor o TV pravima u povijesti elitnog ranga engleskog nogometa. Premier liga je novi ugovor vrijedan čak 7.8 milijardi eura sklopila s televizijskim kućama BBC, TNT i Sky Sports, a radi se o najvećem ugovoru o sportskim medijskim pravima u povijesti Ujedinjenog Kraljevstva.

Richard Masters, izvršni direktor Premier lige, izjavio je: “Novi ugovor predstavlja snagu natjecanja i potvrđuje kvalitetu najkonkurentnije lige na svijetu.” Ugovori će se odnositi na četverogodišnje razdoblje, koje će započeti na ljeto 2025. godine.

Na snazi će ostati pravilo “3pm blackout”, prema kojem se subotom ne emitiraju utakmice od 14:25 do 17:25 kako bi se potaknulo praćenje niželigaških klubova. To pravilo u Engleskoj postoji od 1960. i na snazi će ostati minimalno do 2029. godine.

Komentari

komentara

« Povratak