NESTVARNE BROJKE: Procurio izvještaj skauta Barcelone o 17-godišnjem Maradoni

FOTO:

Diego Armando Maradona je 1982. godine prešao iz Boca Juniorsa u Barcelonu gdje se zadržao svega dvije godine.

‘Mali zeleni’ radio je čudesne stvari kao igrač Argentinos Juniorsa i Boca Juniorsa pa je bilo očekivano kako će biti pod budnim okom raznih skauta iz Europe. Jedan od skauta koji su uživo gledali Maradonu je Cesar Luis Menotti, koji je mladog Argentinca gledao u susretu Boca Juniorsa i Argentinos Juniorsa.

Pod opću je tehniku naveo ‘nepobjediv’, ali je zato u detaljiziranom izvještaju naveo: “Izvanredan, učinkovit i samo dribling. Izvanredna snaga. Izvrsna hrabrost. Izvanredna učinkovitost. Vrlo dobar udarac. Izvrsno dodavanje. Potpuna preciznost. Kompletna vizija. Prosječna igra glavom. Dobro liderstvo. Vrlo dobra moć zadržavanja lopte. Izvanredno čuvanje lopte.”

Za pojedinačnu taktiku, zabilježio je sljedeće komponente koje su ga očarale i koje su bile očito presudne u dovođenju Maradone u Europu: ”Potpuna inteligencija za nogomet. Potpuni smisao za nogomet. Dobar pregled igre. Vrlo dobra brzina u učinkovitosti.”

Ocjene koje je Maradona dobio bile su:

10 od 10 za mentalnu snagu, koncentraciju i osobnost; 9.5 od 10 za brzinu, brzinu bez lopte i okretnost; 9.1 za brzinu s loptom.

 

Komentari

komentara

« Povratak