NESTVARNO: Poznato je koliko će koštati pivo u Kataru. Zabolit će vas glava kada vidite cijene

FOTO:

Zbog toga su nogometni savezi uputili preporuke navijačima kako da se ponašaju u Kataru, jer se tijekom nogometnih utakmica suočavaju s pravilima kakva dosad nisu vidjeli.

Svjetsko prvenstvo u Kataru prvo je koje se igra u muslimanskoj zemlji i navijači koji dolaze iz cijelog svijeta neće imati slobodu na koju su navikli. To se posebno odnosi na konzumaciju alkohola prije, tijekom i nakon utakmica, jer je javna konzumacija alkohola u Kataru zabranjena.

Ipak, organizatori su se potrudili da navijači ne ostanu bez omiljene zabave – piva. U pojedinim dijelovima će imati priliku popiti pivo. Alkohol će tako biti dostupan samo na odabranim mjestima (hotelski barovi), a prodaja piva bit će dopuštena u prostorima oko stadiona. Međutim, navijači ga neće smjeti unijeti na stadion niti iznijeti izvan određene zone oko stadiona.

Pivo će se moći kupiti i u fan zonama koje organizira FIFA. Bit će dostupno tek navečer, a cijene će biti astronomske.

Tako će čaša piva od pola litre američke pivovare koštati oko 14 dolara, odnosno oko 102 kune. Za one koji ne žele piti pivo, bit će tu i pregršt drugih osvježavajućih bezalkoholnih pića. Cijena bezalkoholnog piva je oko 60 kuna, a cijena flaše vode od pola litra oko 20 kuna.

Međutim, navijači će morati dobro paziti na pravila. Svako kršenje pravila moglo bi im uzrokovati brojne probleme sa zakonom i ogromne zatvorske kazne.

Zbog toga su nogometni savezi uputili preporuke navijačima kako da se ponašaju u Kataru, jer se tijekom nogometnih utakmica suočavaju s pravilima kakva dosad nisu vidjeli, a preporuka stiže i od domaćina:

“Navijači trebaju imati na umu da je konzumacija alkohola izvan određenih područja zabranjena. Alkohol nije dio naše kulture, ali gostoprimstvo jest”, poruka je iz Katara.

Komentari

komentara

« Povratak