NETIPIČNA ZVIJEZDA CITYA: Profesionalni nogometaš koji studira i živi u studentskom domu!

FOTO:

Zvijezda Manchester Citya je sve – samo ne tipičan nogometaš…

Netipičan nogometaš

Jedan od nogometaša koji definitivno odskače od stereotipa je Rodrigo Hernández Cascante, poznatiji samo kao Rodri.

S jedne strane radi se o igraču koji je ove sezone kod Pepa Guardiole skupio najveću minutažu. S druge strane, Rodri je i dalje samo – običan student. Naime, španjolski reprezentativac studira Poslovnu administraciju i menadžment, a kako pišu britanski mediji, uskoro će i diplomirati.

Školovanje je za Rodrija oduvijek bilo vrlo važno. Kao srednjoškolac je sudjelovao u nekoliko međunarodnih razmjena učenika, kako bi usavršio engleski jezik. Također, u vrijeme kad je još igrao u La Ligi, za Villarreal, Rodri je studirao na tamošnjem sveučilištu Ekonomiku i poslovanje. Da stvar bude bolje, Rodri je u to vrijeme stanovao u studentskom domu.

Valentin Henarejo, Rodrijev prijatelj, to je vrijeme opisao riječima:

„Rodri je uvijek bio posve normalan dečko, nikad se nije želio isticati. Sa svima se družio. Bilo je pomalo smiješno da dečko koji si može priuštiti vilu i dalje živi u studentskom domu; nosi robu na pranje u zajedničku praonicu ili igra stolni tenis s kolegama s predavanja. No to je Rodri. Nikad ga nisu zanimale materijalne stvari.“

Rodri je donedavno vozio rabljenu Opel Corsu, no zbog učestalih kvarova je ipak morao kupiti novo vozilo. Ni preseljenje u Englesku nije promijenilo ovog mladog Španjolca. I dalje s obje zemlje čvrsto stoji na tlu. Marljiv je na fakultetu, kao i na terenu. Nikad ne kasni, ne koristi društvene mreže. Iako mu je ponekad naporno uskladiti obaveze na fakultetu s treninzima i utakmicama, Rodri se ne žali:

„Vjerujem kako će mi obrazovanje jednog dana dobro doći. Nakon što završim profesionalnu karijeru volio bih spojiti svoje dvije ljubavi – sport i ekonomiju.“

Komentari

komentara

« Povratak