NETKO SE BAŠ RASPISAO: Je li ovo novi klub Nikole Vlašića?

FOTO:

Svima je jasno kako Nikola Vlašić sljedeće sezone neće biti u redovima engleskog West Hama. ‘Čekićari’ su odlučili kako će 24-godišnji hrvatski reprezentativac otići na jednogodišnju posudbu gdje bi trebao redovito igrati, a manje se priča o eventualnom transferu.

West Hamove stranice pišu kako su zasad interes pokazali Hajduk Split i talijanski Torino. Čak se spominjao povratak u CSKA Moskvu, ali to je sve demantirao Vlašićev zastupnik.

A kako prenose Sportske novosti, prema pisanju kroničara talijanskog prvoligaša Torina, Nikola Vlašić je jedan od prioriteta za transfer u, po tradiciji, slavni klub. Od kada je opcija odlaska iz West Hama postala aktualna, za Vlašića je bilo više upita. Naravno da su među onima koji bi ga tako rado (pre)uzeli splitski Bijeli. No, realno je to teško ostvariva priča.

Nikola Vlašić u londonskom klubu ima čvrsti ugovor koji mu jamči 4,5 milijuna eura plaće. Ta primanja su jedan od razloga što njegov transfer u lige i klubove koji nisu na razini plaćanja Premiershipa, nije baš jednostavno “zatvoriti”. Igrač će se teško odreći novca, a s druge strane će West Ham tražiti najisplativiju opciju. Jedna od takvih je da klub kojem će ga posuditi na godinu dana, preuzme na sebe barem 50 % njegove godišnje gaže.

Za Torino je to uobičajen modus operandi. Tako su prošle sezone angažirali Josipa Brekala, koji je kod Ivana Jurića pokazao značajan napredak u taktičkom i tehničkom smislu. Torino je bio spreman otkupiti njegov ugovor od Wolfsburga, ali taman kada su se spremali za pregovore Brekalo im je priopćio da ima druge planove.

Ivan Jurić je specifičan trener i dojma smo da bi bio idealna stručna terapija za svog sugrađanina. Jurić je vrlo zahtjevan, ali istovremeno zna igrača postaviti na pravo mjesto u igri i iz njega izvući maksimum. U sustavu 3-4-2-1 koji preferira, Vlašić bi mu se optimalno uklopio u lijevu polušpicu.

Na njoj je Jurić u protekloj sezoni, primjerice, koristio Dennisa Praeta, belgijskog nogometaša kojem je istekla posudba iz Leicestera, igrao je na toj poziciji i 27-godišnji hrvatski ofenzivac Marko Pjaca, no i on je bio na posudbi, vraća se u Juventus, tako da Juriću definitivno treba netko tko će popuniti te vrlo važne napadačke pozicije.

BOMBA U MAKSIMIRU: DINAMO ZAGREB DOGOVORIO TREĆE POJAČANJE!

Komentari

komentara

« Povratak