NEUNIŠTIVI SIMBOL LA LIGE: Punih šest godina nije propustio niti jednu utakmicu!

FOTO:

Iako nikad nije bio u centru pozornosti kao Lionel Messi ili Cristiano Ronaldo (u vrijeme kad su još bili u La Ligi) sjajni igrač Athletic Bilbaoa srušio je nevjerojatni rekord.

Punih šest godina bez propuštene utakmice!

Punih šest godina Inaki Williams, iz Athletic Bilbaoa nije propustio utakmicu u Primeri i po tome je apsolutni rekorder.

Tog 17. travnja 2016. Williams je imao problema s ozlijedom i nije bio u konkurenciji za meč s Malagom. Četiri dana kasnije je ušao kao izmjena protiv Atletico Madrida i nakon toga je odigrao narednih 227 utakmica. Drugim riječima, šest godina nije bio ozlijeđen, niti je bio suspendiran zbog crvenog ili akumuliranih žutih kartona, niti ga je trener odmarao.

Sezone 2016/17., 2017/18., 2018/19., 2019/20., 2020/21. završavao je s maksimalnim brojem utakmica u ligi i kako sada stoje stvari, na dobrom je putu da upiše i šestu sezonu u nizu u kojoj je nastupio na svakoj utakmici. Osim toga, u ovom je periodu zabio 44 pogotka, uključujući sedam golova ove sezone.

Prije 27-godišnjeg Williamsa, rekord po broju uzastopnih nastupa u najjačoj španjolskoj ligi držao je Juanan Larranaga s 203 utakmice. Williams je njegov rekord skinuo početkom ove sezone.

Komentari

komentara

« Povratak