NEVIĐENA DRAMA U FINALU KONFERENCIJSKE LIGE: Pogledajte što je napravio navijač AEK-a!

FOTO:

Najtrofejniji grčki klub Olympiacos jučer je došao do prvog europskog trofeja osvojivši UEFA-inu Konferencijsku ligu. Grci su svladali talijansku Fiorentinu s minimalnih 1:0. Zanimljivo, jedini gol pao je u 116. minuti kada je zabio 30-godišnji Marokanac, Ayoub El Kaabi.

Kako prenose neki naši mediji, predviđanje da je ovo utakmica visokog rizika pokazalo se točnim. Naime, Olympiacos, klub iz atenskog predgrađa Pireja, igrao je za europski trofej u na stadionu AEK. To je jedan od dva najveća rivala pirejskog kluba i navijači ovih grčkih velikana se ne podnose. Zato su se na dan utakmice i posebno oko stadiona očekivali njihovi sukobi. To je razlog zašto je na osiguranju finala bilo angažirano čak 5 tisuća policajaca.

Nekolicina njih reagirala je brzo i prije utakmice uhitila naoružanog navijača AEK-a koji je među navijače Olympiacosa došao s nožem. Primijetili su da ima tetoviran AEK-ov grb te privjesak za ključeve s tim motivom, a kada su ga okružili i pretresli, pronašli su mu nož.

Na utakmici je pred kraj prvog poluvremena došlo do tučnjave grčkih i talijanskih navijača na tribinama. Policija je reagirala i pri tome bila posebno gruba prema navijačima Fiorentine. Zato su igrači tog kluba dotrčali do ograde kako bi spriječili pendrečenje njihovih ultrasa.

Komentari

komentara

« Povratak