Nevjerojatan iznos: FIFA dobila basnoslovnu ponudu za otkup dvaju velikih natjecanja

FOTO:

Krovna svjetska nogometna reprezentacija, FIFA, dobila je nevjerojatnu ponudu. Bogati investicijski fond želi otkupiti dva velika međunarodna natjecanja.

Nepoznati investitori, ali poznata cifra

New York Times donosi vijest kako je predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, na posljednjem sastanku čelništva ove organizacije prisutnima izložio nevjerojatnu ponudu. Za sad su nepoznati detalji no investicijski fond poduzetnika s Bliskog Istoka i Azije želi otkupiti prava organizacije klupskog Svjetskog prvenstva te prava za natjecanje koje je tek u pripremi, globalnu Ligu reprezentacija. Iznos koji je FIFA-i ponuđen je nevjerojatnih 25 milijardi dolara!

Prisutni su odbili ponudu, s obzirom na manjak detaljnijih informacija. Da je FIFA prihvatila ovaj prijedlog bio bi to pravi presedan s obzirom da još nikad u svojoj povijesti nije prodala prava za organizaciju nekog natjecanja. Osim toga, FIFA bi ovime potpuno izgubila prava odlučivanja o navedenim natjecanjima.

New York Times isto tako tvrdi kako je predsjednik FIFA-e, Gianni Infantino, načelno bio za ovu ponudu s obzirom da bi ona značila veliku injekciju kapitala za pomalo oslabljene financije ove nogometne organizacije. Dodatni prihodi jedno su od izbornih obećanja predsjednika Infantina, koji se ovakvim potezima zapravo priprema za nove izbore, koji se održavaju iduće godine.

NEVJEROJATNO: Fifa ukida jednu od najpoznatijih stvari u povijesti nogometa!?

Komentari

komentara

« Povratak