NEVJEROJATAN RASPLET: Nećete vjerovati zašto je Danska završila ispred Slovenaca u skupini!

FOTO:

Engleska i Slovenija remizirale su bez golova, baš kao i Srbija i Danska u posljednjem kolu skupine C Europskog prvenstva.

Takvim ishodom Engleska je završila skupinu na prvom mjestu s pet bodova. Srbija je ispala s dva boda, dok su Slovenija i Danska završile grupu s identičnim brojem bodova, gol-razlikom te remijem u međusobnom ogledu.

Prvi idući karton je onaj koji se tiče fair-playa, odnosno u prednosti je ekipa koja je skupila manje kartona. No, ni taj kriterij nije mogao napraviti razliku jer imaju isti broj žutih kartona (6) i crvenih kartona (0). Na kraju se morao primijeniti kriterij pozicije u kvalifikacijama i Danci su zbog toga završili skupinu kao drugi, a Slovenci kao treći, piše Index.hr.

Nevjerojatno je da su ove dvije reprezentacije igrale u istoj skupini i da su osvojile isti broj bodova, točnije 22. No, Danci su tu imali bolji međusoban omjer. U lipnju prošle godine u Sloveniji je bilo 1:1, dok je u studenom Danska kod kuće slavila s 2:1. Tako su Danci završili ispred Slovenaca zbog gola koji su zabili prije sedam mjeseci.

Zanimljivo, da su ove ekipe međusobno igrale u zadnjem kolu i da su odigrale neriješeno, pucale bi penale.

Komentari

komentara

« Povratak