NEVJEROJATNA RAZLIKA: Evo koliko će Dinamo dobiti novca ukoliko prođe Ferencvaros!

FOTO:

Dinamo Zagreb večeras igra jako bitnu utakmicu u Europi s početkom u 19:00. Protivnik je mađarski prvak Ferencvaros.

Aktualni hrvatski prvak favorit je u današnjem okršaju, a svi se dobro sjećamo kako su prošle sezone razbili Mađare usred Budimpešte. Bilo je čak 4:0 za Dinamo nakon što su u prvoj utakmici samo remizirali 1:1 u Zagrebu. No, sada se igra na samo jednu utakmicu. UEFA je morala skratiti kvalifikacije zbog pandemije koronevirusa koja je pauzirala prošlu sezonu Lige prvaka.

Dinamo bi prolaskom otišao u Play-off, a tamo se opet vraćaju uzvratne utakmice. Isto tako treba istaknuti kako će najtrofejniji hrvatski prvak u slučaju prolaska Ferencvarosa imati osiguran nastup u grupi Europske lige. Naravno, to im je zajamčeno ukoliko ispadnu u Play-offu. No, traži se plasman u skupine najelitnijeg nogometnog natjecanja.

A veliki motiv je onaj u obliku financija. Prođu li dinamovci u play-off Lige prvaka, imat će zagarantiranih gotovo osam milijuna eura. Pet milijuna dobit će svakako dolaskom na korak do grupne faze, a ne uspije li je potom izboriti, tj. preseli u grupu Europske lige, to će vrijediti još 2,92 milijuna eura.

Komentari

komentara

« Povratak