NEVJEROJATNO: Danas otkriven pravi razlog odlaska Andriya Ševčenka s ukrajinske klupe!

FOTO:

Kao što je jučer objavljeno, Andriy Ševčenko više nije izbornik ukrajinske reprezentacije. Na žalost, razlozi su posve nevezani za nogomet…

Politika umiješala svoje prste

Legendarni igrač Milana i Ukrajine završio je svoju suradnju s Nogometnim savezom Ukrajine. Kako je jučer objavio na svom Instagram profilu, istekao mu je ugovor sa Savezom, a novi mu nije ponuđen.

 „Danas je istekao moj ugovor s Nogometnim savezom Ukrajine. Proveo sam pet godina s nacionalnim timom. Bilo je naporno, ali dokazali smo da smo sposobni igrati moderan nogomet. Zahvalan sam predsjedniku i izvršnom odboru za priliku da radim s nacionalnom vrstom. Zahvalan sam svakom igraču, svakoj osobi koja je pomogla i bila uključena u rad ekipe. Veliku zahvalnost dugujem i navijačima; i za podršku i za kritike. Zajedno, uspjeli smo pokazati da je naš nogomet natjecateljski, produktivan i uzbudljiv. S vjerom u Ukrajinu!“, napisao je Andriy.

Međutim, kako danas pišu ukrajinski portali, Ševčenko nije otišao svojom voljom. Ukrajinski novinar Artem Frankov otkriva kako je legendarni Ševa bio pod velikim političkim pritiskom.

„Bio je pod velikim pritiskom prvog čovjeka Saveza Andreyja Pavelka. On se svim silama pokušava vratiti u politički život Ukrajine. Ide linijom patritizma i nacionalizma.“, otkrio je Artem pa nastavio:

„Andriy je često pričao ruski jezik i to se određenim ljudima nije sviđalo. I ja sam ukrajinski domoljub, znam ukrajinski jezik, ali pričam ruski. Savez je potom napravio kaos među igračima. Političari su se umiješali i situacija je postala vrlo teška. Andriy kao jedan svjetski čovjek na to nije navikao pa se povukao.”

Komentari

komentara

« Povratak