NEVJEROJATNO: Predsjednik talijanskog nogometnog saveza razočarao navijače!

FOTO:

Italija će po drugi put zaredom propustiti Svjetsko prvenstvo. U kvalifikacijama za SP 2018. godine kobna je bila Švedska, a u kvalifikacijama za SP 2022. godine kobna je bila Sjeverna Makedonija.

Tamošnja javnost duboko je potresena zbog novog propuštanja Svjetskog prvenstva, posebno jer 2010. i 2014. godine nisu imali uspjeha s obzirom da su ispali u grupnoj fazi. Tako ispada da je Italija posljednju nokaut utakmicu Svjetskog prvenstva igrala sad već davne 2006. godine kada su i otišli do kraja u Njemačkoj.

Posve očekivano pod jakim kritikama nalazi se još uvijek aktualni izbornik Roberto Mancini. Dotični je bio vidno šokiran nakon ispadanja, ali čini se kako bi mogao nastaviti svoju avanturu kao izbornik Italije. Naime, stigla mu je podrška iz nacionalnog saveza!

“Nadam se da će Mancini nastaviti raditi s nama i da ostaje na poziciji izbornika”, bio je prvi komentar Gabrielea Gravine, predsjednika Talijanskog nogometnog saveza iako će Italija drugi put zaredom gledati Svjetsko prvenstvo sa strane.

“Prošlog ljeta smo se veselili. Bili smo europski prvaci i sa zadovoljstvom smo prihvaćali sve pohvale. Sada moramo biti dovoljno jaki kako bismo prihvatili sve kritike jer ih zaslužujemo. No, Mancinija i dalje vidimo kao dio projekta. Vjerujem da dalje idemo zajedno. Ne bih želio pad entuzijazma. Želim da dignemo glavu i pokušamo izbjeći što veću štetu nakon svega”, rekao je 68-godišnji Gravina.

Komentari

komentara

« Povratak