NI MESSI, NI LEWA: On je heroj, a njegov potez je vrhunac 2021. godine!

FOTO:

Lionel Messi sinoć je po sedmi put u karijeri osvojio Zlatnu loptu. Po mnogima, ovaj put nije zaslužio već je nagrada trebala pripasti Robertu Lewandowskom.

Samo je jedan heroj u 2021. godini

Leo Messi opet je dobio Zlatnu loptu, sedmi put. Ovime je postao apsolutni rekorder sa sedam osvojenih Zlatnih lopti. Ipak, dio nogometne javnosti smatra kako igrač PSG-a ovaj put nije zaslužio ovu nagradu, te da je Robert Lewandowski trebao biti na njegovom mjestu.

Osim Messija i Lewe, jedan od onih koji svakako zaslužuje da se o njemu piše je Simon Kjaer. Iako je skupio samo osam bodova na glasanju za dobitnika Zlatne lopte i tako zauzeo 18. mjesto, Danac bi trebao biti svima uzor. O tome svjedoči i sinoćnji govor Didiera Drogbe, kojim je predstavio Kjaera:

„On je junak, a ono što je napravio za mene je vrhunac 2021. Simon Kjaer je spasio život svog suigrača Christiana Eriksena 12. lipnja ove godine. Netko je jednom prilikom rekao da ne nose svi superjunaci plašteve. Hvala ti, Simone!”

Podsjetimo, Kjaer je u završnici prvog poluvremena utakmice između Danske i Finske na Europskom prvenstvu prvi priskočio u pomoć Eriksenu koji je doživio srčani udar. Prvo je suigraču izvadio jezik kako ga ovaj ne bi pregrizao u nesvjesti,  a zatim ga postavio u pravilan položaj i dao mu umjetno disanje. Osim toga, rasporedio je sve suigrače u krug oko Eriksena kako bi ga zaštitio od pogleda kamera i navijača. Na kraju je smogao snage utješiti Eriksenovu uplakanu djevojku Sabrinu Kvist Jensen, koja je izbezumljena došla na teren.

Svaka čast!

Komentari

komentara

« Povratak