NIJE MALO: Evo koliko je Dinamo zaradio remijem protiv Salzburga i dosad u Ligi prvaka!

FOTO:

Bez obzira na stanje na ljestvici grupe E, Lige prvaka, Dinamo je ulaskom u ovo elitno natjecanje zaradio pravo bogatstvo.

Svaki bod je bitan

Dinamo, bez obzira na rezultate, može biti zadovoljan financijskim aspektom igranja u Ligi prvaka. Hrvatski prvak je ulaskom u Ligu prvaka osigurao minimalno 15.64 milijuna eura, s koliko UEFA nagrađuje sami ulazak u skupine. Još 2.8 milijuna dobio je za pobjedu na startu natjecanja protiv Chelseaja. Jučerašnji remi u 4. kolu Lige prvaka sa Salzburgom Modrima je donio još 930 tisuća eura.

No to nije sve. Svaki sudionik Lige prvaka dobit će dio od 600.6 milijuna eura, koliko će UEFA podijeliti na temelju klupskog koeficijenta u zadnjih deset godina. Ovaj iznos bit će razdijeljen na tzv. “koeficijentske udjele”, a svaki udio vrijedi 1.137 milijuna eura. Tako će najbolje rangirani klub Lige prvaka dobit 32 takva udjela, a najslabije rangirani klub po klupskom koeficijentu jedan udio. Tu će Dinamo dobiti 6.28 milijuna eura.

Osim toga, svi sudionici dobivaju i novac od sponzora. Tu je UEFA za sve sudionike Lige prvaka osigurala dodatnih 300.3 milijuna eura, koji će se razdijeliti u skladu s proporcionalnom vrijednošću tržišta zemlje iz koje klubovi dolaze.

Komentari

komentara

« Povratak