Nije Mario Pašalić jedini Hrvat: bivši igrač Intera iz Zaprešića od 2010. je u Chelseau, a i dalje bez nastupa!

FOTO:

Iz Chelsea ovih dana dolaze dobre vijesti, Mario Pašalić će dobiti priliku igranja za londonski klub u novoj sezoni. Manje je poznato da u Chelseau postoji još jedan Hrvat…

Igrač s trenutno najdužim stažem u Chelseau

Poznato je da Chelsea ima naviku slanja mladih igrača na posudbe. Lista takvih, manje poznatih imena, je poduža, a na njoj se nalazi i jedan Hrvat! Matej Delač, 24-ogodišnji je golman koji je za Chelsea potpisao predugovor još krajem 2009. godine.

Mladi je golman prve nogometne korake napravio u Interu iz Zaprešića, a već je u kategoriji U15 izazivao divljenje nogometne javnosti. Za seniorsku je momčad Zaprešićana debitirao u sezoni 2008./2009. Tad je imao samo 16 godina i 186 dana čime je postao najmlađi igrač koji je zaigrao u Prvoj hrvatskoj nogometnoj ligi. Ostao je zapamćen i po tome što je u istoj utakmici, u 85. minuti, Davoru Vugrincu čudesno obranio jedanaesterac.

Usprkos neospornom talentu, odlazak u Chelsea 2010. nije donio očekivani napredak. Od te 2010. Delač je slan na čak DEVET posudbi i to redom u: nizozemski Vitesse, češki Dinamo Budejovice, portugalsku Vitoriju de Guimaraes (pa u drugu momčad Vitorije de Guimaraes), Inter Zaprešić, novosadsku Vojvodinu, Sarajevo, francuski Arles-Avignon, opet Sarajevo, a prošle je sezone igrao za belgijski Excel Mouscron. Ironično, trenutno je igrač s najdužim stažem u Chelseau!

Sve u svemu, Delač se ovih godina nije osobino naigrao, što je utjecalo i na njegove nastupe za reprezentaciju. Naime, mladić je bio standardni igrač u svim mlađim uzrastima „vatrenih“ no, na žalost, pozivi za nacionalnu vrstu su prestali 2013.

Ipak, Delač još nema ni 25 godina tako da ostaje nada da će njegova karijera ipak krenuti u novom smjeru.

Komentari

komentara

« Povratak