NIJE OBOŽAVATELJ PEPA: Ne razumijem tu euforiju oko Guardiole, pa trojica su sigurno bolja od njega!

FOTO:

Po mnogima, Pep Guardiola je jedan od najboljih trenera današnjice. Ipak, ima i onih koji ne razumiju zašto je Pep toliko cijenjen.

Trojica su bolja od njega?

Pep Guardiola se smatra jednim od najboljih trenera današnjice. Iako mu je tek 51 godina može se pohvaliti gotovo 15-godišnjim trenerskim stažem. Do sad je vodio Barcelonu i Bayern Munchen, a od 2016. je trener Manchester Citya.

Među onima koji baš ne cijene Pepov rad je Dietmar Hamann, trener i bivši njemački reprezentativac. Hamann je u kolumni za Daily Mail naveo kako su trenutno trojica trenera ispred Guardiole.

„Ne razumijem tu euforiju oko Guardiole. Trenuto su trojica trenera koje smatram uspješnijima od njega tako da ne razumije sav taj entuzijazam koji ga okružuje.“

„Mourinho je osvajao trofeje u četiri različite zmelje i Ligu prvaka s dva kluba, dok je učinak Carla Ancelottija nedostižan i bit će još i bolji ako Real osvoji La Ligu.”, objasnio je Nijemac u nastavku.

„Treći je Jurgen Klopp. Ono što je uspio s budžetom kojeg ima u Liverpoolu je nevjerojatno. On je zaista izuzetan trener.”, naveo je Hamann.

Prema njegovom mišljenju, glavna razlika između Kloppa i Guardiole je način na koji uklapaju nove igrače u momčad. Tako su se Jota i Diaz odmah uklopili u Redse, dok se u Cityju 100 milijuna plaćeni Grealish još uvijek traži.

„Velika je razlika u načinu na koji igrači Liverpoola pričaju o svom treneru. Za njega bi lomili cigle. Nisam siguran da bi isto učinili igrači Cityja za Pepa.”, smatra Hamann.

Inače, današnji veliki derbi između Citya i Liverpoola je završio rezultatom 2:2.

Komentari

komentara

« Povratak