NIJE ZAFRKANCIJA: Usain Bolt počinje nogometnu karijeru u velikom klubu!

FOTO:

Po mnogima najveći sprinter svih vremena, Usain Bolt, već dugo otvoreno govori o tome kako bi se volio okušati u profesionalnom nogometu. Javno se nudio Manchester Unitedu čiji je veliki navijač, no ‘crveni vragovi’ očito nisu voljni eksperimentirati.

Bolt napustio atletiku

Bolt je nedavno objavio kako definitivno odlazi u mirovinu nakon Svjetskog prvenstva u atletici koje će se održati u Londonu od 4. do 13. kolovoza. Tjedan dana nakon toga napunit će 31. godinu, no uvjeren je kako može još nekoliko godina igrati profesionalni nogomet.

“Moja karijera je nakon SP-a definitivno gotova. Bilo je to fantastično putovanje, ali sada želim gledati utrke s tribina i uživati u mladim stoperima koji dolaze”, rekao je Bolt pa nastavio s nogometnim temama i ozbiljnim pokušajem u jednom od eruopskih velikana:

“Trenirat ću s Borussijom Dortmund i vidjet ćemo kako će se to odviti. Ako bude dobro, onda se uistinu želim iskušati. Želim igrati za njih. Za sebe vjerujem kako sam potencijal za 20 golova po sezoni. Međutim, ako ne bude dobro, onda ću ‘začepiti’.”

Zajednički sponzor

Bolta i Borussiju već dulje vrijeme veže zajednički sponzor Puma i mnogi vjeruju kako će se ‘žuto-crni’ čak i odvažiti na eksperimentiranje kojem nije sklon primjerice Jose Mourinho u Manchester Unitedu.

Iako Bolt sigurno ne može sprintati 90 minuta, barem ne bez pravih priprema, čovjek sasvim sigurno može ulaziti u zadnjih 20-ak minuta kada je protivnička obrana već malo sporija i sklonija pogreškama te pobjeći nekoliko puta.

Tu je, naravno, i marketinški dio nogometa koji ne treba zanemariti jer dres s Boltovima imenom bi se savim sigurno dobro prodavao, a Borussia bi osim novčane zarade imala i veliku medijsku pratnju.

Izvor: sportske novosti

Komentari

komentara

« Povratak