NIJEMCI ‘PREVARILI’ FIFA-U: Evo gdje su nosili dugine boje!

FOTO: HINA

FIFA je prije dva dana najavljenim sankcijama zabranila reprezentacijama nošenje One Love kapetanskih traka u duginim bojama.

Podsjetimo, navedena traka ne spada u standardiziranu opremu koju propisuje FIFA i to se može smatrati kršenjem FIFA-inog pravila. One Love trake u duginim bojama promiču inkluzivnost prema LGBTQ+ osobama i načelni je plan bio da kapetani niza reprezentacija na Svjetskom prvenstvu nose tu traku.

FIFA je potom zaprijetila da će kapetane reprezentacija koji budu nosili One Love traku kažnjavati žutim kartonima prije samog početka utakmice, pa su se savezi Engleske, Njemačke, Belgije, SAD-a, Danske, Francuske, Nizozemske, Švicarske i Walesa povukli iz ove priče.

Ipak, domišljati Nijemci pronašli su način da pri današnjem 2:1 porazu od Japana ponesu dugine boje. Manuel Neuer, Nico Schlotterbeck, Ilkay Gündogan, Serge Gnabry i Thomas Muller u današnjem su meču protiv Japana igrali u prilagođenim kopačkama na kojima su se vidjele dugine boje. To nije podložno kaznama FIFA-e pa se Nijemci ne moraju brinuti za nastavak turnira.

Komentari

komentara

« Povratak