NIKAD OŠTRIJI DALIĆ: “Do 25. svibnja neću to raditi…”

FOTO:

Hrvatski izbornik, Zlatko Dalić, napokon može odahnuti. Bio je ovo vrlo čudan uvodni dio kvalifikacija za odlazak na Svjetsko prvenstvo sljedeće godine u Katar.

Podsjećamo, ‘Vatreni’ su kvalifikacije otvorili neočekivanim porazom kod Slovenije 1:0. Naši su zaista bili slabi na terenu, a loše izvedbe nastavile su se protiv Cipra gdje smo jedva slavili s minimalnih 1:0 zahvaljujući pogotku Pašalića. Ni protiv Malte nije bilo ništa bolje punih sat vremena, ali onda su sve u svoje ruke uzeli Modrić, Perišić i Brekalo te ipak donijeli pobjedu.

Jučer nakon Malte izbornik Zlatko Dalić bio je vrlo iskren:

“Ja sam rekao dečkima jučer da mi još nismo ekipa. Ono što smo radili prije Svjetskog prvenstva 2018. je da smo postali ekipa. Mi to još uvijek sad nismo. To je bio bit tog našeg sastanka. Ne smije biti mentalitet ‘Mi smo Hrvatska, ali ja gledam svoju promociju’. Tako nećemo moći dalje. Nije to to, to je moj posao. To je bit problema. Nismo bili ekipa, nismo bili tim. Očekivao sam više sad. To je ipak Malta, ne smiju biti u strahu. Oni su Hrvatska reprezentacija, osim Kovačića nitko nije radio višak jedan na jedan. Tko će raditi to, ako ne oni koji su na terenu, imali su prostora… To je opaska koja vrijedi za sve koji su igrali u prvom dijelu u igri prema naprijed”, rekao je Zlatko Dalić koji je na kraju presice kratko poručio novinarima:

“Do 25. svibnja neću davati intervjue, hvala na podršci i vidimo se na pripremama za Svjetsko prvenstvo”.

Igrači se sada vraćaju klupskim obavezama, a operacija ‘Europsko prvenstvo’ počinje krajem svibnja. Inače, dodajmo kako se ove kvalifikacije nastavljaju u rujnu.

Komentari

komentara

« Povratak