NIKAD OŠTRIJI: Zlatko Dalić poslao fantastičnu poruku svim hejterima i lažnim stručnjacima!

FOTO:

Zlatko Dalić nadmašio je sve hrvatske trenere, srušio je Ćiru i njegovu broncu, on je trener koji s Hrvatskom igra finale. I to nije sve, ide po titulu. Kako Vatreni igraju, i još više kakav karakter i junačku borbenost iskazuju i Francuska, koja je bolja od Engleske, teško će ih zaustaviti. To je biti pravo finale, vrhunski sraz dvije momčadi koje su pokazale najviše na Mundijalu.

Dalić je trijumf proslavio emotivno, bio je dirnut, ali i dostojanstveno kao vojskovođa kalibra Napoleona koji zna uživati u bitkama i još više pobjedama. Na press konferenciju stigao je u dresu Ante Rebića.

– Dobili smo zato jer smo bili bolja momčad u svim segmentima, nismo ih podcijenili nego analizirali, znali što i kako rade, činili visoki presing na zadnju liniju, zatvorili Sterlinga i Hendersona. Rekao sam da moramo biti pametni, da igramo na pas, da nema gubljenja glave, to je naša najbolja utakmica, bolja nego s Argentinom. Rekao sam igračima uživajte u nogometu, i oni su uživali. Nakon engleskog gola imali smo kontrolu utakmice, imali posjed. Igramo stalno dobro – komentirao je Dalić dodajući:

– Igrači su pokazali karakter, kad smo krenuli u pripreme prije mjesec i pol dana na tome sam inzistirao. Rekao sam da ih ne mogu učiti igrati nogomet, oni su u tome fantastičan, trebali su dobiti samopouzdanje, možda je to u početku kod njih bilo dočekano s malo skepse, a sada su u glavi jači nego ja. Ovo prvenstvo dobit će karakter, naša je momčad tri puta bili u ponoru i dizala se. Mi smo takav narod, ponosni i karakterni. Iza nas su tri produžetka, ali mogli smo to riješiti prije. Zato ćemo biti spremni za Francusku. Netko je rekao negdje da smo radili pripremu samo za skupinu, to je malo čudno, mi smo radili pripreme za finale i do njega smo došli. Nemamo pravo kukati i tražiti alibi da smo imali dan manje odmora, moramo finale odigrati kao da nam je prva utakmica.

Kakva je osjećaj dovesti Hrvatsku u finale?

– Ovo je za hrvatski nogomet i državu fantastično, igrat ćemo s Engleskom u rujnu u Ligu nacija, a nemamo gdje igrati, nemamo stadion, to su naši uvjeti, ali zato imamo srce i kvalitetu igrača. Stručnjaci koji su govorili da će Engleska biti u finalu nisu stručnjaci, oni ne znaju, Hrvatska je bolja momčad.

JAVIO SE JUNAK UTAKMICE: Evo što je rekao Mandžukić nakon ulaska u finale!

Sportske novosti

Komentari

komentara

« Povratak