NIKOLIČIUS OTVORIO DUŠU: Bivši sportski direktor Hajduka otkrio kojeg napadača je želio dovesti u Hajduk!

FOTO:

Mindaugas Nikoličius je najdugovječniji sportski direktor Hajduka, na Poljudu je proveo tri i pol godine, a na važnoj funkciji naslijedio ga je Nikola Kalinić.

Nakon što su dvije godine zaredom osvojili Kup, ovo je trebala biti sezona u kojoj će podignuti pehar prvaka. Ipak na proljeće su se potpuno raspali i ispali iz utrke za naslov prvaka.

Nikoličius se osvrnuo na ranije priče o problemima s disciplinom u momčadi:

“Moglo se sigurno riješiti. U svakoj takvoj momčadi s velikim igračima postoji neki određeni problem u nekim trenucima. Nekad će se dogoditi veliki kiks, nekad manji, a ima različitih formula uspjeha.

Ne treba to sad potencirati više jer sam siguran da će Kalinić poduzeti neke mjere. Imali smo mi prošle sezone dva pravilnika, jedan interni u momčadi te disciplinski od strane kluba. Tu se ne treba skrivati i može se kazati da smo kod nekih propusta mogli drugačije reagirati”, rekao je u razgovoru za Slobodnu Dalmaciju.

“Prije godinu dana imali smo ponudu Espanyola za Melnjaka i to je bila možda zadnja prilika za iskorak u Ligu petice. Tad sam mu rekao da s njim želim osvajati trofeje i da mi je jako bitan te ga zbog toga neću pustiti, a on je to prihvatio. Imali smo ove zime ozbiljnu ponudu Adane za Moufija, a i njemu je isto bilo rečeno da nam je bitan za naš cilj bez obzira na minutažu koju je imao. Bilo je isto i za Dialla nekoliko ponuda iz Francuske.”

Htio je ove zime dovesti nekoliko igrača u splitski klub:

“Inzistirao sam na dovođenju još jednog napadača, ali nismo uspjeli dovesti imena koja smo željeli. Imali smo i neka ograničenja što se tiče financija pa se tu treba ponašati i u skladu s okvirima. Htjeli smo dovesti još jednog lijevog beka, imali smo puno imena, ali odvile su se različite situacije zbog kojih u tome nismo uspjeli.”

Nikoličious otkrio kojeg je igrača žarko želio dovesti na Poljud: “Želio sam jako dovesti Belju i da sam ostao u Hajduku to bi mi bio cilj broj jedan.”

Novi predsjednik Ivan Bilić je čak želio zadržati Nikoličiusa na funkciji sportskog direktora, ali odlučio je otići s Poljuda:

“Nisam želio biti teret u ovom trenutku klubu i novom predsjedniku. Novi ljudi trebaju novi početak i normalno je da predsjednik počne s ljudima kojima vjeruje, koje je izabrao.”

Nikoličius je dobio pitanje bi li prihvatio ponudu nekog hrvatskog kluba:

“U ovom trenutku apsolutno ne bih razmišljao o radu u nekom drugom klubu u Hrvatskoj, osim u Hajduku. Teško je reći do karijere, ali mogu slobodno kazati da sam postao hajdukovac i to mi je ušlo u krv.”

Komentari

komentara

« Povratak