Nizozemski izbornik Van Gaal otkrio da boluje od raka…

FOTO:

Izbornik nizozemske nogometne reprezentacije 70-godišnji Louis van Gaal u televizijskom intervjuu za nizozemski RTL objavljenom u nedjelju navečer razotkrio je da boluje od agresivnog raka prostate te da je već prošao 25 tretmana zračenjem.

Za bolest proslavljenog trenera znali su obitelj i prijatelji, ali je svoje zdravstveno stanje uspješno skrivao od igrača i javnosti. Posljednje tretmane zračenja imao je noć uoči ždrijeba za Svjetsko nogometno prvenstvo u održanog u Dohi, gdje je njegova reprezentacija smještena u skupinu A zajedno s domaćinom Katarom, Senegalom i Ekvadorom.

“U većini slučajeva se od raka prostate ne umire. Kad se rak pojavi u ovom obliku, mnogo češće se događa da su smrtonosne popratne bolesti”, rekao je nekadašnji europski prvak s Ajaxom (1995.) i trener koji je osvajao domaće naslove s Barcelonom i Bayernom, a vodio je i Manchester United.

Van Gaalu je ovo treći mandat na klupi Nizozemske koju je prvo vodio u razdoblju od 2000. do 2001., a potom i od 2012. do 2014. te otišao nakon osvajanja trećeg mjesta na Svjetskom prvenstvu u Brazilu.

Komentari

komentara

« Povratak